Pierogi ruskie, czy tam ukraińskie, nazywajcie je jak chcecie. Pro tip: farsz poporcjujcie wcześniej na kulki i odłóżcie na talerzu, najlepiej za pomocą dziecka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sprawnie i zwinnie się lepi wtedy pierogi.
Składniki na ciasto:
- 500g mąki
- 250ml ciepłej wody
- 2 żółtka
- usmażona na maśle cebula
- łyżeczka miękkiego masła
- łyżeczka soli
Zapraszam na tag ze smacznymi obrazkami: #arinkaofood
#
Składniki na ciasto:
- 500g mąki
- 250ml ciepłej wody
- 2 żółtka
- usmażona na maśle cebula
- łyżeczka miękkiego masła
- łyżeczka soli
Zapraszam na tag ze smacznymi obrazkami: #arinkaofood
#
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ffedc827d062724187ae0fde8900c7bedb106461edcfa5dec148c49ecd58e237,w400.jpg?author=arinkao&auth=fc8f33d80837adf0c3675d085780076e)
- kiziamizia416
- F2f9TkqT5b
- Adolf_HODLer
- GARN
- adGilgamesh
- +25 innych
arinkao via Wykop
@darino: To są jakieś kołtuny na filmie, nie pierogi ruskie ;) Zrobiłam tradycyjnie ze szklanką i wałkiem. Cieńsze ciasto niż babcia, pomysł na kulki wzięłam od Dorotki i nie paprałam się z łyżką w farszu. Jeśli zrobisz za dużo farszu, kulki zamrażasz i masz potem gotowy, poporcjowany farsz. Właśnie nie wiem czy jutro dorobić ciasto czy zamrozić kulki.
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/2cb49b5f7edb84157664677c019945b2089c628d87a8ac5dc8014ab22956027f,w400.png?author=arinkao&auth=fc8f33d80837adf0c3675d085780076e)
Pojawia się wtedy milion komentarzy jak z generatora o tym, że to złodzieje i oszuści.
Mam wrażenie, że wystąpił błąd w matriksie, albo że to jakiś dzień świstaka. W koło i w koło to samo.
Jak widze o tym artykuł to nawet nie muszę w to wchodzić, bo wiadomo co się tam znajdzie.
No bo jak już hejtować to trochę z pomysłem, bo raka
A jak gdzieś przeczytają że jest mało turystów w Zako albo Zako się kończy to zaczyna się zbiorowy orgazm. Oni myślą że nagle wszyscy górale zbiednieją bo ktoś tak napisał, nie będą mieli co do gara wsadzić XD
Jak w domu wariatów.