Skoro ma zostać wprowadzony "bezpieczny" kredyt, i tak wiele osób na niego narzeka to czego ludzie nie wyjdą na ulicę, żeby protestować przeciwko temu idiotyzmowi? Mnie on w zasadzie nie rusza, bo mam swój dach nad głową, ale nie ukrywam, że jest mi żal osób które teraz mierzą się z kupnem mieszkania.
@giorgioborgio gdyby mnie to dotykało to bym uczestniczył w jakiejś formie protestu na żywo... To co jest na wypoku to nikt poważny tego nawet nie przeczyta. Ludzie wylewają swoje żale do grona innych frustratow bez większego sensu.
Pytanie do specjalistów. Robię piwo z brewkitu. Wszystko ładnie wysterylizowane i zrobione wg wytycznych produceta. W instrukcji było napisane, że powinno fermentować 4-8 dni.. właśnie mija 3 tydzień i dalej pracuje. Nie zabutelkuję pracującego nastawu, a zbyt długie trzymanie nastawu będzie miało negatywny wpływ na smak.
@ciezkiwybor robiąc wina nie miałem sytuacji żeby działo się coś w rurce po fermentacji dlatego mnie to zdziwiło. Piwo robię poraz pierwszy. Nie mniej jednak dziękuję wam za wytłumaczenie sytuacji.
@wojstenik jestem z Podkarpacia i najlepsze jest to, że kogo się nie spytasz to jest przeciw PiSowi. Niestety, ale tutaj PiS ma twardy elektorat wśród osób starszych
@agnis20 Mordeczko, mogę zdradzić Ci mojego tipa na jajecznicę. oddzielam żółtka od białka. I Białka #!$%@? za zepsucie Wykopu. Z fartem Mordo ( ͡º͜ʖ͡º)
@Kempes spokojnie. Przygotowują grunt pod nowy podatek tytoniowy, żeby nasz jaśnie rząd pokazał jak bardzo dba o nasze zdrowie. Prrr.. podatek?.. oczywiście, że opłata płucowa
#cydr #pytaniedoeksperta #alkohol Mam pytanie do ekspertów odnośnie cydru. Nastawiłem go w piątek. Przed dodaniem drożdży zebrałem pianę z soku. Dzisiaj (po dwóch dniach) zebrała się warstwa piany na górze. Cydr fajnie pracuje, ale pytanie.. czy ta warstwa piany może spowodować powstanie pleśni ? Czy lepiej otworzyć fermentor i zebrać powstałą pianę ?
@20200420 dzięki. Dam znać za 2-3 tygodnie jak przestanie pracować i się wyklaruje... Swoją drogą. Stosowałeś środki do klarowania cydru ? Czy wszystko naturalnie ?
#wino #winodomowe Na początku czerwca nastawiłem wino z kwiatu czarnego bzu. Podczas fermentacji wino pienilo się, ale po mieszaniu balonem piana opadała. Obecnie wino nie fermentuje ale ... Gazuje.. to znaczy jak poruszam balonem to nagle uderza piana jakby w środku zamiast wina był Sprite. Po zlaniu do kieliszka ulatnia się gaz i widać babelki. W smaku jest ok, ale szczypie w język. Czy to wino da się uratować ? Jeżeli tak
@Zawodowy_Janusz zlewalem znad osadu. Mam kolegę który mówił że to co mi się utworzyło to ocet.. ale wydaje mi się że ocet byłby nieprzyjemny w smaku totalnie. A tutaj pierwsze wrażenie jest ok ale po chwili czuć taka cierpkość
#nieruchomosci #kredyt2procent #deweloperka