Nie ukrywam, danie to wywołało w moich majtkach marki FRUITY niemałe poruszenie, niczym JUICY Julka, studentka prawa, aspirująca tiktokerka i zatwardziała feministka, do momentu aż jakiś chad nie chwyci jej za kudły i nie sprowadzi do kolana krzycząc YOU GO GIRL!!!
Pain au levain z 80% chlebowej i 20% razowej, mąka jak zwykle z orkiszu Frankenkorn i też garowany w 5⁰C przez parę godzin. Trochę mniej efektowne bochenki niż Vermont - do dopracowania. Ale znika równie ekspresowo. #chleb #bojowkapiekarska
@NieBendePrasowac pain au levain to taki francuski styl pieczywa na zakwasie, 80:20 to proporcje mąki w przepisie, frankenkorn to odmiana orkiszu (takiej oldskulowej, zdrowszej pszenicy), garowany w 5⁰C znaczy dojrzewany w lodówce po uformowaniu i wsadzeniu do koszyka a Vermont to też taki styl chleba.
Boże, robienie ragu na spaghetti czy do lasagne przez 6h to jest taki gamechanger. Kiedyś kupowałem słoik Winiary czy tam Łowicza, wrzucałem mięso na patelnię, zalewałem sosem i gotowe. Odkąd zacząłem robić sos inaczej to już tamtego mi się nie chce jeść. A wystarczy tylko mięso, seler naciowy, cebula, marchewka, 2 słoiki passaty i może trochę wina jak ktoś lubi, 6h pyrkania a smak wynagradza czekanie #foodporn #gotujzwykopem
@schodzko: bo jest zdecydowanie więcej smaku. Dolewasz wody co jakis czas zeby zastapic ta wyparowana i na malym ogniu pare godzin. Troche jak z bigosem ;)
@asdfghjkl: W sumie spoko..Ja bym jebnął jeszcze pomidorki koktajlowe czy jakieś inne małe, rukolę, pietruszkę i polał jogurtem naturalnym. Jakby mi się chciało gotować to bym zrobił, bo wygląda fajnie..oczywiście bez jagnięciny bo nie chce mi się latać i szukać
@krzysio2138 Oo chooollleeerrraaaaa, i to się nazywa chuopska wałuwa, tera tylko ze trzy kubki herbatażu z cytrynkq i jakiego dobrego filma wuonczyc. Smacznego i pozdrawiam ʕ•ᴥ•ʔ
#kuchniamoll #gotujzwykopem #gotowanie #jedzenie
źródło: 1000016440
Pobierzźródło: 1000016438
Pobierz