Dziś odcinek na słodko. Drodzy Państwo, przed Wami… Sernik na zimno z brzoskwiniową dekoracją.
Korzystając z okazji, że mamy sezon na brzoskwinie, Ayako postanowiła pokazać Wam w jaki sposób można przetworzyć te owoce i przy okazji zrobić coś pysznego. W większości przepisów na tego typu zimne serniki używa się brzoskwiń z puszki, tu jak zwykle robimy wszystko od podstaw.
Lato w pełni, z nieba leje się żar. Co by tu przekąsić i nie spocić się przy okazji jak świnia? W Polsce mamy chłodnik, Rosjanie mają okroszkę a Japonia ma Hiyashi-Chukę! (dosłownie Zimny Chińczyk ( ͡º͜ʖ͡º))
Choć jak dla mnie przypomina to trochę sałatkę z makaronem to Ayako kategorycznie
Dziś odcinek bardziej dla japońskiej części publiczności, aczkolwiek nie wykluczone, że ktoś kto nie miał okazji robić jeszcze żurku akurat skorzysta. Domowy zakwas i chleb-miska to temat przewodni.
W Japonii w zasadzie nie ma zup nawet choć trochę zbliżonych do Żurku - no chyba, że zaliczymy do niej miso (w końcu też jest fermentowana, tylko że soja). Trochę to dziwi bo nie spotkałem jeszcze Japończyka, który by narzekał na
@sommerfeld: Leci sub, czekam na filmiki z japońskimi słodyczami robionymi w polskich warunkach. Szukałem książek na ten temat ale większość rzeczy nie znalazłem w sklepach. Tak wiec liczę na was. Powodzenia ! (⌐͡■͜ʖ͡■)
Dziś odcinek na słodko. Drodzy Państwo, przed Wami… Sernik na zimno z brzoskwiniową dekoracją.
Korzystając z okazji, że mamy sezon na brzoskwinie, Ayako postanowiła pokazać Wam w jaki sposób można przetworzyć te owoce i przy okazji zrobić coś pysznego. W większości przepisów na tego typu zimne serniki używa się brzoskwiń z puszki, tu jak zwykle robimy wszystko od podstaw.
Nie
źródło: comment_1626605495hIS3w9JtSfPcIbeSN7Wxf5.jpg
Pobierz