Chleb orkiszowy na zakwasie orkiszowym. Mój piąty chleb w życiu jaki upiekłem, zacząłem bawić się tydzień temu zainspirowany tym tagiem #bojowkapiekarska zakwas zacząłem hodowac 2 tygodnie temu.
@Jan_krul_i_pan: Gotowanie w lodówce może ewentualnie polepszyć smak, chociaż jestem ciekaw. Bardziej wyrośnięta góra to może być najzwyczajniej grawitacja. Czekam na obserwacje
@fenis: garowanie 12h w lodówce przyniosło dobry rezultat w postaci wiekszych, lepiej rozłożonych pęcherzyków. Chleb wyszedł bardziej sprężysty i smaczniejszy.
W grudniu wziąłem udział w finałach AWS DeepRacer League, wyścigów na czas autonomicznych aut. Piękne to były zawody, nie zapomnę ich nigdy. Nawet wystąpiłem w relacji ( ͡°͜ʖ͡°)
W Kauflandzie dorwałem gorgonzolę za 1,53/200 gramów, więc dzisiaj na obiad makaron z kurczakiem i gorgonzolą. Robiłem pierwszy raz i wyszło zajebiste. #gotujzwykopem
@toodrunktofuck: dobrym sposobem jest niedogotowywać makaronu i przekładać go do sosu w trakcie gotowania gdy jest jeszcze lekko twardy prosto z wody - resztę gotowania dokończy w sosie, dzięki czemu i sos zyska (zgęstnieje) i makaron przejdzie sosem oraz zostanie ładnie oblepiony. W takim sosie mile widziane są też kurki ( ͡°͜ʖ͡°) Smacznego!
@krashann: nie wiem czy to jest wyreżyserowane (chociaż kto ich tam wie), ale na jestem przekonany, że osoby biorące udział są selekcjonowane na bazie ich ogólnej, aparycji, robienia wrażenia, interesującej osobowości itp. Wiedza gra drugorzędną rolę.
#niemoje #byloaledobre
źródło: comment_1592386014TRAscdl7fROq4Wh7wUJ3Bs.jpg
Pobierz