Jest tu jakiś pasjonat #android, który robi aplikacje na ten OS? Jakim cudem Google zaktualizował już kilka aplikacji do Material Design i działa to na starszych wersjach systemu skoro ponoć @android:style/Theme.Material jest dostępny tylko dla L Preview?
@produktdotestow: Zrobić da się wszystko - zobacz, że w tym Cabinet Beta zachowanie menu i ikonki na górnym pasku jest inne niż w nowym Google Play'u. Zrobili to własnymi sposobami, a jak wyjdzie na dobre MD to będą przerabiać.
@produktdotestow: Jakby co, zapowiada się, że w czwartek będzie już android L, więc pewnie wtedy będzie można zacząć zabawę z przerabianiem pod nowe bajery. Okaże się też, czy będzie jakaś nowa paczka dla wstecznej kompatybilności, coby kilka bajerów z L przenieść do wcześniejszych wersji androida (jeżeli tak by było to pewnie tylko od 3.0+, bo tam są zdecydowanie lepsze metody do animacji i grafiki)
Textra wygląda bardzo ładnie, ale jak uruchamiam po raz pierwszy to jakoś dziwnie się to otwiera, że najpierw taki pasek u góry ekranu dosyć szeroki a potem całość już jest wyświetlana. Pierwszy raz widzę, żeby tak się aplikacja otwierała, nie wiem czy to wina mojego telefonu, czy tak ją napisali. U ciebie też tak jest?
@produktdotestow: Dopóki nie wyjdzie support library dla L, to moim zdaniem nie ma sensu się w to bawić. Zmiany u dużych graczy to customowe widoki moim zdaniem.
#programowanie #androiddev #materialdesign
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.afollestad.cabinet
Textra wygląda bardzo ładnie, ale jak uruchamiam po raz pierwszy to jakoś dziwnie się to otwiera, że najpierw taki pasek u góry ekranu dosyć szeroki a potem całość już jest wyświetlana. Pierwszy raz widzę, żeby tak się aplikacja otwierała, nie wiem czy to wina mojego telefonu, czy tak ją napisali. U ciebie też tak jest?