Aktywne Wpisy

Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?

banans +37
Abstrachując o tej całej dyskusji o samej pandemii i tego czy to było sztucznie czy naturalnie wywołane, zauważyłem że od 2020r. zmieniło się bardzo wiele rzeczy, ale najbardziej, to to że ogólnie ludzie się bardzo zmienili, tak jakby ktoś Nam wtedy "przestawił" coś zbiorowo w naszych mózgach. Jest o wiele trudniej o wartościowe znajomości, nie mówiąc już o szukaniu tej drugiej połówki. Też od tamtej pory czuć że tak jakby energia świata

Jak kilku osobom wiadomo pracuję w dość ciekawym starupie. Już odpaliliśmy apkę, prawie działa :P
Idea jest prosta: ludzie, kiedy oglądają telewizję lubią gadać i komentować w trakcie (co z resztą jest wkur....) no ale. Teraz do tego często służy ćwierkacz albo fb :) Więc w trakcie trwania programu udostępniamy "magiczny" czerwony przycisk, który umożliwia wycięcie aktualnie oglądanego fragmentu, skomentowania i puszczenia na te serwisy (oraz naszą stronę). Działa to na zasadzie widgetów, więc apka jest dostępna z poziomu stron telewizji, fanpage i tak dalej.
W polsce weszliśmy dość eksperymentalnie na razie z dwoma programami (o mnie się nie martw i super starcie). Oczywiście to na początek. W Finlandii userów już można liczyć w tysiącach, czyli pomysł się sprawdził :)
Piszę to tu, bo nie było jeszcze tego typu ama a projekt technicznie jest bardzo ciekawy. Mam zielone światło na zdradzanie prawie wszystkich tajemnic, więc jeśli was interesuje praca nad takimi projektami to dajcie znać :)
Disclamer#1 nie podałem adresu ani nazwy, mogę, ale to nie jest reklama :P
Disclamer#2 na pytanie "ile zarabiam" - nie wiem. Bywa różnie i ciężko wyciągnąć średnią. Na pewno poniżej 15k :P Ale zdecydowanie powyżej średniej krajowej :)
I najważniejsze:
@Jonarz: mój ulubiony:D https://tellyo.com/?v=tvp2-superstarcie-moment-719
@epi: aaa a technologie są w sumie w tagach. Stoją klastry z tunerem, po których lata java. Dalej restowe api do widgetów
http://about.tellyo.com/demo/
Podpięty jakiś randomowy kanał :)
edit: to wersja dev, więc nie działa zbyt pięknie, ale to służy testom tylko w sumie póki co
Od strony technicznej taka aplikacja nie byłaby trudna, aż mnie zainspirowałeś żeby sobie pokombinować nad czymś
Co do trudności napisania tego: to banał. Problem zaczyna się w momencie w którym to ma działać w wymiarze milisekund: obecnie zajmuje to nam ~200 ms. + ~ prawie minuta zanim dotrze do fejsa,