Wpis z mikrobloga

#bojowkawindowsphone #android #ios

Panowie z mocnymi sprzętami, zamykamy robienie strony, która wykorzystuje żyroskop w telefonie i ma dość sporo js.

Czy wieczorkiem kilku z wam mogę podesłać linka abyście zobaczyli jak ona zachowuje się na waszych telefonach i dali mi znać?

Aby zachęcić, osobom które pomogą najbardziej, rozdam 10.000 dogecoinów ;)
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matiasi: Zawsze nad obecną stroną mogę zrobić kontener 30px, który podczas preloadera przesunie się w dół o 30px, natomiast mam wrażenie, że twórcy przeglądarek zaczynają dbać o to aby maksymalnie wykorzystać powierzchnię ekranu i z czasem standardem będzie wyświetlanie stron na maksymalnej powierzchni.
  • Odpowiedz
@squeezed: czyli sie zgadzamy co do przyszłosci, i nie tlyko my, raczej tak bedzie, nie wiem czy mas zokazje używac kitkata i jego trybu fullscreen w apkach, dział to swietnie, wiec strony to kwestia czasu mysle

jak z innymi systememi mobilnymi nie wiem

jutro jeszcze pstawie androida 5 na n5 i obczaje jak tam to działa, jezeli chcesz czywiscie :)

co do contenera to nie do konca załapałem co chcesz
  • Odpowiedz
@xcccx: si, ale nadal stawiam na dyskoteke:)) ( oczywiscie mowie tlyko to o androidzie i chromie mobilnym, innych przegladarke dawno nie uzywałem)

to trzeba sprawdzic, pozatym, to jest tlyko testowa strona, nie wiadomo co bedzie finalnie, ja bym to przedyskutowął na spokojnie z jakims UXem a nie z ludzmi na stronie ze smiesznymi obrazkami lechawałęsy ;p
  • Odpowiedz
@matiasi: Jestem mentalnie i fizycznie związany z Blackberry

Miałem już iphona 2,3,4, htc one, lg7 i trochę innych wynalazków ale BB pasuje mi najbardziej.

Android mi się specjalnie nie podobał jako system, choć doceniałem w nim możliwości zmian. iOS przestałem używać na wersji 7, bo po prostu mi się nie podobał czas pracy telefonu na baterii.

Co do kontenera? Skoro przeglądarka "pełnoekranuje" się przy przewinięciu w dół, chciałem to zasymulować
  • Odpowiedz
@matiasi: no może i tak, ale zrobienie tego w momencie wyświetlania preloadera nie powinno nic popsuć, no chyba że jednak coś się z----e bo tak. Dd
  • Odpowiedz
@xcccx: prawo marfiego ;p

chodziło mi o to ze jakbys wykonał potem ruch w góre ( przeciwny) to pasek momentalnie by sie pokazał i juz został ( chyba) ,

a jakby napisac jakis skrypt do ciagłego "sciagania" go to wtedy zaczna sie siłowac ;p

pozdrawiam Wrożka
  • Odpowiedz