Wpis z mikrobloga

@kryscz: w takim razie nie dość, że w pracy jesteś panem własnego losu - w końcu to Ty decydujesz o ostatecznym efekcie - to jeszcze zagranicą ( widzę tutaj dużo plusów - język, kasa, inna kultura etc) :D

wiadomo, ze jak lepiej doceniaja to i lepiej sie pracuje !
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_pamietam: żyjąc w innym kraju, dopiero zauważasz kolosalne różnice podejścia Państwa do obywateli. Będąc w UE, mamy takie same prawa w państwach członkowskich jak ich obywatele, także jeśli ktoś nie ma ciepłego stołka po znajomości w Pl to każdemu doradzam wyjazd ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@czarnyalibaba: w uk to nie wiem, wczesniej pracowalem w Niemczech a od niedawna mieszkam i pracuje w Wiedniu i tutaj mam największe pieniądze, mianowicie 15€/godz netto, ale musze przyznać ze mi sie z ta praca poszczęściło, zazwyczaj płacą ok 12€ brutto- normalna stawka.

Juz 25 na karku ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@czarnyalibaba: rzuciłem studia na rzecz wyjazdu wiec jestem tylko po średniej;) ale według mnie liczą sie umiejętności i zapał do pracy, a to wszystko wychodzi w praniu
  • Odpowiedz
  • 0
@czarnyalibaba: do sierpnia Niemcy a od sierpnia juz w Wiedniu i szczerze mówiąc chcialbym juz tutaj zostać i sie w koncu ustatkować.

Plany to wynająć konkretne mieszkanie i sciągnąć do siebie dziewczynę i syna ;-) a przede wszystkim zyc spokojnie czego w Pl osiągnąć bym nie mogl
  • Odpowiedz