Wpis z mikrobloga

Pytanie konkursowe: Jaki jest Twój ulubiony czołg i dlaczego? Odpowiedź uzasadnij w dowolnej formie np. kilku zdaniach, grafice, filmie itp. i umieść pod tym postem lub prześlij na redakcja[małpa]whatnext.pl

Nagrody:

1x Razer Kraken Pro World of Tanks Edition

Kody: małe info odnośnie kodów, jeden kod (mamy kilka sztuk) zawiera: 1 slot w garażu+300 gold+1 dzień premium+czołg M3 Stuart

Koszulki Tank Academy

#wot #konkurs #worldoftanks

Także obserwujcie tagi: #whatnext #wn będziemy starali się na bieżąco informować o nowych konkursach itp.

@eugeniusz_geniusz: @pooki: @Marpop: @kaczmarbb: @Hrabia_Serek_von_Hochland: @Fallentine: @Przetok: @Asd7: @ponku: @Kichachi: @Python: @woda_w_proszku: @darek4099: @Loloman: @waltos: @rnso: @Techies: @Blizz4rd: @shelby0153: @kajbel: @XsomX: @barty: @malytrol: @enoch: @hellyea: @sha4ky: @jacekbe: @RandallPL: @Astroc: @soadfan: @Traczex: @el_flaco: @Banaszek: @th0r: @Cychu: @saimonm: @szczepan126: @Bartek2016: @Potfur: @morq: @WojTech80: @iso9001: @papiez_: @kubakabana: @Atrus: @t3m4: @Pommernstellung: @karolajjnn: @Hemus: @Eau-Rouge: @wuju84: @blackdog: @koscik: @watman:
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WhatNext: Najlepszym czołgiem jest PzKpfw VI Tiger. Nie tylko doczekał się własnej choroby psychicznej zwanej "Tygrysofobią", ale też byłem piekielnie skuteczną maszyną.

To właśnie w takim czołgu z numerem 007, 13 czerwca 1944 roku, Michael Wittmann w ciągu 20 minut, zniszczył 21 pojazdów wroga, po czym spokojnie powrócił do bazy.
  • Odpowiedz
@WhatNext: Moim ulubionym czołgiem jest JagdPanzer IV. Pancerz czasem coś odbije, pocisk wystrzelony z lufy czasem przebije pancerz przeciwnika, a jak jest z górki to czołg jest nawet szybki. Pamiętam te chwile, gdy wyjeżdża na mnie IS, uszkodzić się go nie da, a odwrót nie wchodzi w grę, bo nie ma mocy w silniku. Dzięki wykorzystaniu powyższych zalet czołgu mogłem z gracją zakończyć swój udział w bitwie. Albo te chwile,
  • Odpowiedz
@WhatNext: Zdecydowanie AMX 40. To bezsprzecznie triumf franskuskiej myśli technologicznej - cięzki lekki czołg.Trzeba przyznać ze projektem byl dosc nieudanym bo maksymalną prędkość uzyskuje przy zrzucie z samolotu, co skutecznie uniemożliwia mu ucieczkę z pola walki. Dzięki braku możliwości ucieczki do AMX 40 wchodzą tylko najdzielniejsi z dzielnych wojaków francuskich, któzy gotowi są walczyć do ostatniej kropli krwi. Ponadto czołg ten ma pancerz wykonany z dinginium, tylko nie zawsze wyższe
rivq - @WhatNext: Zdecydowanie AMX 40. To bezsprzecznie triumf franskuskiej myśli tec...

źródło: comment_QEDaEJOZWZS7Zl0Nyd7J5p98p9nCrnwO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Hrabia_Serek_von_Hochland: Zasadniczo mam w dupie ten konkurs, chciałem tylko w 100% potwierdzić twoje słowa ;) Acz znalazłem jeszcze jeden jego plus. Jest niski, więc kiedy cię ubiją (czyli prawie zawsze) to reszta twojego teamu może chować swoją dolną płytę za twoimi zgliszczami i dalej strzelać nad kadłubem ;)
  • Odpowiedz
@crnilo: Ja biorę w nim udział tylko dlatego, aby opisać tą panzerkupę. Całe szczęście już ją przebolałem. To pokazuje, że WG promuje czołgi z ZSRR, bo te działa były w rzeczywistości świetne, ale w WoT to g---o. Teraz jeżdżę VK 36.01H i tam też jest ta zgnojona 88mm, dzięki czemu nie ma się szans w starcu z KV1-S.
  • Odpowiedz
@WhatNext: JagdPanther II

Najlepszy (sic!) i chyba mocno niedoceniany TDek 8 tieru.

- Działo o świetnych parametrach, zbalansowany alpha dmg do czasu przeładowania (wali odpowiednio mocno i nie ładuje zbyt długo), dobra penetracja, wystarczająca
  • Odpowiedz
@WhatNext: Moją ulubioną maszynką jest KV-2 ze swoją snajperską haubicą 152mm :D Siadając w ten czołg nie przejmujesz się do jakiej bitwy trafisz, troll z chęcią popieści każdy czołg. Należy też nie zapominać, że KV-2 jest najlepszym czołgiem snajperskim w grze! Żaden inny czołg nie trafi bez celowania, przy pełnej prędkości w T71 też jadącego pełną prędkością w odległości minimum 500m! Jest to chyba jedyny czołg do którego można zasiąść
  • Odpowiedz
Ja już w WoTa nie gram ale daje odpowiedź od mojego młodszego brata z podstawówki ;)

Moim ulubionym czołgiem jest M18 Hellcat. Jest bardzo mobilny i ma znakomity kamuflaż. Nadaje się jednocześnie do wykrywania wrogów jak i również do niszczenia ich. Jego jedynym minusem jest tylko słaby pancerz, ale nie można mieć wszystkiego.
  • Odpowiedz