Wpis z mikrobloga

no tak, bo jak Janusz nie potrafi ogarnac kierownicy, 3 pedalow i drazka do zmiany biegow to bierze automat

@apaczacz: ;-))))))) #januszemotoryzacji i generalnie #januszezycia

doskonały argument przeciw postępowi, wygodzie etc. - korzystasz ze zdobyczy cywilizacji BO NIE POTRAFISZ!!!!1111oneone jak prawdziwy facet czegoś zrobić
  • Odpowiedz
@apaczacz: @Jack_Donaghy: Na DSG mógłbym pojeździć, ale na zwykłem automacie to strasznie rwało z tego co pamiętam ;-)

Teraz mam VW w DSG i naprawdę sama przyjemność jazdy. Dłoń trzymasz na udzie partnerki, drugą na kierownicy i tak sobie jedziesz ;-)
  • Odpowiedz
Na DSG mógłbym pojeździć, ale na zwykłem automacie to strasznie rwało z tego co pamiętam ;-)

@Cripex: oczywiście to jest kwestia rodzaju skrzyni ;) stare przekładnie planetarne np. z 3 biegami jak w amerykańskich autach były o tyle wygodne, że nie trzeba się bawić samemu w zmianę biegów, ale nie dostarczały one żadnych pozytywnych wrażeń - powiedzmy - "estetycznych" :)

Dzisiaj nowoczesne automaty np. dwu-sprzęgłowe - lub najnowszej generacji skrzynie
  • Odpowiedz
@apaczacz: osobiścię wolę manual bo lubię "czuć" mechanizmy auta ale czemu coś wygodniejszego miałoby być dla podludzi? Kanały w TV też zmieniasz bez pilota?:)
  • Odpowiedz
  • 0
@Re-volt:

@Cointreau: to nie jest kwestia tego czy stac czy nie. Mam samochod, z ktorego jestem zadowolony i nie zamierzam w najblizszym czasie zmieniac. Jednak gdy przyjdzie na to czas to nawet do glowy mi nie przyjdzie kupno samochodu z automatem.

#tylkomanual
  • Odpowiedz