Aktywne Wpisy

michal-golkowski +686
Dzieeeń dobry, Wykop!
Kłania się Michał Gołkowski - pisarz science-fiction i fantastyki, tłumacz symultaniczny języków kilku, ostatnio lepiej znany jako "ten gość od tłumaczenia Trumpa".
Poza tym, że od kilkunastu lat zarzucam czytelników książkami (podobno 35+ książek, ktoś to kiedyś policzył), to ostatnio w ramach wypadku przy pracy zdarzyło mi się popełnić reportaż o dekonstrukcji ruskiej propagandy, w ramach prac nad którym pojechałem do walczącej Ukrainy, żeby tam porozmawiać z ruskimi jeńcami wojennymi, a
Kłania się Michał Gołkowski - pisarz science-fiction i fantastyki, tłumacz symultaniczny języków kilku, ostatnio lepiej znany jako "ten gość od tłumaczenia Trumpa".
Poza tym, że od kilkunastu lat zarzucam czytelników książkami (podobno 35+ książek, ktoś to kiedyś policzył), to ostatnio w ramach wypadku przy pracy zdarzyło mi się popełnić reportaż o dekonstrukcji ruskiej propagandy, w ramach prac nad którym pojechałem do walczącej Ukrainy, żeby tam porozmawiać z ruskimi jeńcami wojennymi, a
źródło: 079n
Pobierz
okoboji +52
400 tysięcy złotych za niekatywny kanał na youtube, który przez prawie rok wypuścił jeden film z animaacjami generowanymi AI a do tego ten film jest recenzją filmu.
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-30 o 12.43.38
Pobierz

czy istnieją jakieś reklamy, które mogę umieścić na stronie i nie płacić od nich podatku (czyli, że ze skarbówką rozlicza się dostawca tych reklam)? dochody będą bardzo małe, nie mam firmy.
no i tak bardzo #nieprogramowanie
@seoama:
@Amas:
@aseeon: zalamaliscie mnie :/ a dużo j-----a z tą skarbówką?
@aseeon: to bez znaczenia, nadal trzeba to zadeklarować.
@DESZCZE: żadna firma nie może rozliczyć podatku dochodowego za Ciebie, więc nie znajdziesz żadnego dostawcy tego typu.
Są 2 kwestie: możesz robić na czarnucha i się nie rozliczać z dochodu #zycienakrawedzi albo prawilnie rozliczasz sobie w PIT. Przy wypełnianiu masz jakąś rubrykę inne
@DESZCZE: tak
Z tego co mi wiadomo to przychód z tytułu "innych źródeł dochodu" jest rozliczany przy składaniu rocznej deklaracji PIT, nie odprowadza się za niego comiesięcznych zaliczek.
oraz bloga Krzyśka Lisa http://zarabianie-na-blogu.pl/
Na dwóch powyższych powinieneś znaleźć odpowiedzi na wszystkie pytania (niestety sporo tego do poczytania)
@Skarfejs: Czy ja gdzieś pisałem, że nie trzeba? Napisałem to co napisałem żeby się nie martwił, że mu kasa przepadnie.
Dzięki za pomoc! Czyli na razie nie muszę się tym martwić, dopiero jak będę chciał złożyć PIT tak? Nie bardzo chce mi się pisać do skarbówki albo iść do nich (nie jestem fanem biurokracji), chyba nie ma ryzyka jeżeli w kwietniu napiszę to w zeznaniu i tyle? Kwota na pewno będzie mniejsza od kwoty zwolnionej z podatku
@Eoghan: czy to jeszcze aktualne? posty tam są z 2005 roku..
@Skarfejs: spoko wodza niestety na razie nie mam innych ;) dzięki za informacje