Aktywne Wpisy

cukierkowa +20
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
gaz_wieprzowy +36
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

Kłania się Michał Gołkowski - pisarz science-fiction i fantastyki, tłumacz symultaniczny języków kilku, ostatnio lepiej znany jako "ten gość od tłumaczenia Trumpa".
Poza tym, że od kilkunastu lat zarzucam czytelników książkami (podobno 35+ książek, ktoś to kiedyś policzył), to ostatnio w ramach wypadku przy pracy zdarzyło mi się popełnić reportaż o dekonstrukcji ruskiej propagandy, w ramach prac nad którym pojechałem do walczącej Ukrainy, żeby tam porozmawiać z ruskimi jeńcami wojennymi, a całość trafiła do książki pod znamiennym tytułem "Russkij Mir".
Jakby tego było mało, to działam w gamedevie, gdzie firmy Sylen Studio i Red Square Games zajmują się wydawaniem gier wideo, TTRPGów oraz planszówek.
No i na czubek tłumoczę symultanicznie w ustawieniu polski-rosyjski-angielski oraz *z* ukraińskiego, najczęściej live na antenie TVN24 albo KanałuZero.
W najbliższy wtorek, 3go lutego od 18tej, zapraszam was na AMA z moją skromną osobą tutaj, na Wykop.pl. Zostanę z Wami tak długo, jak starczy mi klawiatury, odpowiadając na... no... ja wiem, że to Wykop i że to poważna deklaracja, ale na *wszystkie* pytania - związane z tłumaczeniami, zdrowiem psychicznym Trumpa i moim, stanem umysłu Rosjan, grami, książkami i całą resztą.
Będzie fajnie, wbijajcie tłumnie - a żegnam się z Wami moim ukochanym cytatem z książki.
"J*bać zło, Putin c!uj".
:v
źródło: 079n
PobierzPolecam wrzucić jeszcze raz i użyć np #ukraina #trump #usa
ulubiona gra?
skąd w twoim portfolio wziął się ten barbarzyński język ruski?
Imponujące CV czekam na AMA
źródło: image
PobierzRoosvelt był twardzielem, człowiekiem sukcesu, narzucał bardzo szybkie tempo w polityce, po postrzale w czasie kampani wyborczej najpierw skończył wiec i dopiero pojechał do szpitala. Kampanię wygrał na hasłach propracowniczych i skupiając się na problemach zwykłych ludzi, ale już jako prezydent kład ogromny nacisk na zwiększanie pozycji USA na świecie. Był anty
@michal-golkowski:
źródło: 075
Pobierzłał, fajnie, ale usuń konto.
Pierwszy z wielu @Metris
2. bardziej sf czy fantasy i dlaczego? zarówno jako pisarz jak i cztelnik
3. co swojego poleciłbyś na początek, jeśli ktoś nie zna Twojej twórczości?
4. czy wspomagasz się ai? ( ͡º ͜ʖ͡º)
5. "dobry putin to martwy putin?-akcja książki wokół tego motywu? :)
@Rad-X: i dobrze, że to zrobili, bo OP choć zielonka i choć w wykopowe niuanse nie kuma, to jednak jest znakomity autor i szkoda, żeby przeszło bez echa.