ssas78487
50
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
ssas78487
@nabrzmialy: tego konkretnego gifa wrzuciłam dlatego, że wizualnie bardzo mi się spodobał, ale to jest 3 częściowa opowieść o przejściu z dzieciństwa w dorosłość. Dokładnie o tym, co napisałeś, jest w drugiej części tej minihistorii, że marzenia same w sobie niczego nie dają. I wejście w dorosłość to po prostu mocne zdrzenie z rzeczywistością.

Lubię czasem zadumać się nad takimi cytatami, ale wiadomo - każdy ma swój punkt widzenia i
7
nabrzmialy
@ssas78487: #iam14andthisisdeep, ale sam gif bardzo ładny
6
ssas78487
4
nabrzmialy
@niebadzogrem: faktycznie większość znajomości z tamtych czasów się rozpadła, ale utrzymuję stały kontakt z grupką ludzi, z którymi faktycznie warto ten kontakt utrzymywać. Podobnie z pasjami - niektóre przetrwały próbę czasu a niektóre nie. Pojawiły się za to nowe znajomości i zainteresowania - równie wartościowe i równie ciekawe.

Poza tym w cytacie jest mowa o marzeniach, co dla mnie automatycznie oznacza tyle co nic. Wielu marzyło by zostać gwiazdami rocka
2
niebadzogrem
@ssas78487: @nabrzmialy dla mnie te teksty faktycznie są deep i prawdziwe.
Nie zgadzasz się z tym ? Żeby nie pogoń za pieniądzem to nadal miało by się te znajomości ze studiów czy wcześniej. Ludzie mieliby więcej czasu na pasje, realizację marzeń. Teraz pogoń pogoń bo trzeba więcej zarobić szybciej. Wszystko coraz droższe więc kręć tym kołowrotkiem!
1