Aktywne Wpisy

Codon +133
#gielda #inwestowanie #portfelgrubasa a pokaże się bo dawno nie wrzucałem, jeszcze jakieś $150k od ATH, ale juz ładnie puchnie
źródło: IMG_0302
PobierzRobiłam porządki i patrzcie co znalazłam #gimbynieznajo #lata90
źródło: 77146
Pobierz

38/100 🚽
Na tagu #gielda panuje umiarkowanie pesymistyczny nastrój wywołany przedłużającymi się spadkami. Użytkownicy piszą o rzezi na wykresach i siódmym tygodniu spadków, jednak tradycyjnie podchodzą do sytuacji z dużą dawką ironii, pocieszając się stwierdzeniem, że najważniejsze jest zdrowie. Sporym echem odbiło się odcięcie dywidendy na PZU, które część mniej doświadczonych graczy uznała za potężną zwałę. Równocześnie wielu inwestorów czeka na dołek na Szczurze (XTB), aby kupić przecenione akcje, co pokazuje, że wiara w długoterminowe wzrosty nie zniknęła całkowicie. Mimo ogólnej czerwieni na rynku, nieliczne aktywa takie jak Digital Network (DIG) notują historyczne maksima (ATH), co budzi spore emocje. Ogólny sentyment można określić jako wyczekujący na odbicie z lekką przewagą nastrojów niedźwiedzich.
Najczęściej omawiane:
🔥 Szczur: Użytkownicy dyskutują o szukaniu dołka do zakupu akcji, kontrowersjach wokół KNF oraz żartują z propozycji wprowadzenia nowych opłat i reklam u brokera.
🔥 PZU: Gorący temat odcięcia dywidendy, który spowodował spadek kursu o około 5%, wywołując chwilową panikę i oskarżenia o rzekomą zwałę.
🔥 Digital Network (DIG): Spółka wzbudza zainteresowanie, osiągając nowe historyczne maksima (ATH) na poziomie 379 zł wbrew ogólnym spadkom na rynku.
Topowi analitycy:
👤 @3k1m (BEARISH): "Ooo ale r--ź, hardcorowo spada wykres Czerwone świece błyszczą też, ja łagodnie zdywersyfikowany"
👤 @bar125 (BEARISH): "Najważniejsze jest zdrowie"
👤 @nie_umiem_inwestowac (NEUTRALNY): "I co, reklamowanie takiego gówna jest legalne i w porządku, ale KNF ma problem akurat ze szczurem, tak?"
Tomkowe Kreski:
Wąsaty prorok z Wykopu uderza ponownie! Zaczyna od mądrości z mikrobloga o kryzysie, by przejść do analizy wykresów. Z nutą fatalizmu i rozbrajającą szczerością wróży z SP500 i Bitcoina, grożąc usunięciem konta, jeśli giełda nie wzrośnie. Choć brzmi jak osiedlowy guru, z zaskakującą pasją i sensem tłumaczy japońskie obligacje i ruchy „smart money”. Jego ostateczna rada? Kupujcie przecenione, nawet 100-letnie obligacje i śpijcie spokojnie. Słodko-gorzka, ale całkiem ciekawa lekcja ekonomii. (Obligacje długoterminowe są tanie. Fundusz Azimut Group kupuje to co ja. Komentuję Wykop)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 32163 (tydzień temu: 31709; zmiana: +454)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 235
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 194
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ParadygmatYT (31)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (12)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ParadygmatYT (23)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...