Wpis z mikrobloga

✨️ Zarobki w Big4: Rzeczywistość bez złudzeń
z tego co wiem oficjalne zarobki sie nie zmienily od lat w it w moim big4
i jest tak od kilku lat
8-13k junior
13-16k mid
16-21k senior
te same stawki sa od lat, awanse to doslownie grosze i ochlapy bo sa rozne tiery i masz tier 1-2
jesli nie walczysz od powzyke to dostajesz najgorsze ochalpy z progu tzw. minimalne widelki z danego tiera

ogolnie wszystko to c--j, bo nadal jestes assistant tier i dopiero jak jestes managaerem to mozesz dostac le executive fejs
sama prawda tutaj anonek napisal, menago wyciska max 21-30k wiem bo widzialem wszystkie widelki
dalej ejst juz tylko partner/szef działu ktory wycisnie 35k-50k i ma przywileje extra i wiejskie karyny ciagna mu lache

nie ma zadnego powodu aby siedziec w big4, ba nawet w tym memicznym big 3 stawki sa niewiele lepsze, bo polaczkownia sluzy do wyzysku
do tego te wszystkie konsultingi sa skrajnie nieefektynwe i c-----e, to sa doslownie ulomki w wiekszosci wypadkow wytresowane jak malpki

#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nic nowego, nawet pisałem, że w normalnych korpo (nie g---o-korpo) maksymalne widełki seniorskie to około 25k brutto. Jak chce się więcej to trzeba do jakiś lepszych korpo lub załatwić sobie RSU.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 1. Max 30k manager w big4 zalatuje informacją z dOOpska a jesli to legit info to ślabo... Zależy tez od miasta ale generalnie menadzerskie stanowiska (z mojego doświadczenia, info z rynku i znajomych) to w it zaczynają sie od 40k.
2. 30k to mało??? Pozdro.
3. Jak jesteś szeregowym klepkiem to jesteś wytresowaną małpką która ma robić to co do niej należy. To jest korpo przywyknij.
4. Korpo ogólnie
  • Odpowiedz