Aktywne Wpisy

jeanpaul +396
Kurła, 20 lat jak jeden dzień. No, może dwa.
Czy to jest osiągnięcie? Raczej udokumentowany kliniczny przypadek marnowania czasu, względnie przewlekłe uzależnienie prokrastynacyjne.
W tym czasie zmajstrowano całe nowe pokolenie Mirków i Mirabelek, które zdążyło przejść od zielonki do bordo. Wielu innych wylogowało się na zawsze.
A
Czy to jest osiągnięcie? Raczej udokumentowany kliniczny przypadek marnowania czasu, względnie przewlekłe uzależnienie prokrastynacyjne.
W tym czasie zmajstrowano całe nowe pokolenie Mirków i Mirabelek, które zdążyło przejść od zielonki do bordo. Wielu innych wylogowało się na zawsze.
A
źródło: image
Pobierz
Jak to było? Bezpiecznie, ale szybko? Prawda, że on nie wyprzedzał wszystkich he he opóźniaczy pasem awaryjnym? Prawda?
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/marki-smiertelny-wypadek-na-trasie-s8-osobowka-wbila-sie-pod-naczepe-ciezarowki-st9209825
#warszawa #patologiazewsi #polska #wypadek
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/marki-smiertelny-wypadek-na-trasie-s8-osobowka-wbila-sie-pod-naczepe-ciezarowki-st9209825
#warszawa #patologiazewsi #polska #wypadek
źródło: image
Pobierz

Cześć Wszystkim.
Miałem ostatnio kolizję drogową i biję się z myślami co zrobić bo jestem bardzo przywiązany do tego samochodu i ciężko mi nawet myśleć o tym, że go już nie będę miał. Chciałem nim pojeździć jeszcze 2-3 lata a tu taki pech.
Wiem, że z finansowego punktu widzenia naprawa samochodu jest nieopłacalna, ale to nie jest przeszkodą. Nie wiem czy jest do końca bezpieczna bo do wymiany byłaby lewa podłużnica, mimo że pobliski zakład zajmujący się profesjonalnie naprawą takich przypadków twierdzi że tak.
Proszę was o poradę co zrobić, mam mętlik w głowie bo wiem że tak oszczędnego (LPG), tak fajnie jeżdżącego (2.4 wolnossąca benzyna) i tak bezawaryjnego samochodu już nie kupię.
Link do galerii zdjęć: https://postimg.cc/gallery/B32ZRfQ
I jeszcze jedna prośba - czy macie jakiś sposób żeby wyleczyć się z tego przywiązywania do przedmiotów?
Jest mi na prawdę ciężko pozbywać się starych przedmiotów, jestem pod tym względem jak Sheldon Cooper z The Big Bang Theory.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc.
#motoryzacja #naprawyblacharskie #blacharstwo #kolizja #wypadek
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
A jeśli o motywacji mowa - mnie na przykład z sentymentu wyleczyła komunikacja miejska.
Szybko przechodzi jak zmienisz na coś lepszego.
Niestety lepszego auta z wolnossącym silnikiem o dużej pojemności, spalającego w trasie 8-9l gazu i przede wszystkim nadającego się do gazu to nie znajdę.
Wiem, że zmiana auta kiedyś i tak by musiała nastąpić, nigdy natomiast nie przypuszczałem że nastąpi to w ten sposób. Brak czasu na przygotowanie się a auto miałem prawie 7
Możesz sprawdzić jeszcze raz? Jeśli nie będzie działać to na jaki serwis najlepiej je wrzucić?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Mieszkam na wsi, do pracy mam 25 km. Z przesiadkami teraz w wakacje musiałbym jeździć o 5:30 a powrotny autobus miałbym po 17 więc jazda by jeszcze u mnie wywołała jakąś depresję :)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Nie jestem pewny ale pewnie trzeba by cięty przód kupować i odbudowywać auto. ćwiartkę trzeba wyciąć albo cały przód i przyspawać od innego auta.
To nie jest kwestia że wycinasz sobie podłóżnicę i wspawywujesz nową. to nie jest takie proste.
Jak auta miałeś się za 2 lata pozbywać to trochę nie rozumiem, 2 lata to jest nic. Uznaj że już minęły i tyle.
Kup sobie
No auto było w naprawdę fajnym stanie, zarówno mechanicznie jak i blacharsko. Wymieniane wszystko na bieżąco, mam nawet wszystkie faktury od mechanika. Jedyne co to Honda brała trochę oleju.
Mówiąc o wymianie podłużnicy miałem na myśli wspawanie ćwiartki.
Jednak nadal miałbym wątpliwości co do bezpieczeństwa po takiej naprawie. No i koszt - wstępna wycena naprawy auta to 15-20 tys. więc nie
Nie masz tez gwarancji że jakbyś naprawił to będzie to zdobione dobrze, za duża kwota aby ryzykować. Nie opłaca się..jakby silnik był igła to co innego ale branie oleju przekreśla auto moim zdaniem..