Aktywne Wpisy

Stalionnn +283
#krakow #wypadek #hubercik
Kierowca, który usportowionym samochodem wjechał w rodziców z małym dzieckiem na chodniku, nie przyznał się do zarzuty spowodowania wypadku podczas przesłuchania w prokuraturze. Twierdził, że wpadł w poślizg przez nierówną nawierzchnię i próbował opanować samochód.
Prokuratura w Krakowie zarzuciła dziś Hubertowi B. popełnienie przestępstwa nieumyślnego spowodowania wypadku drogowego, w którym śmierć poniosły dwie osoby, a dziecko doznało obrażeń zagrażających życiu.
–
Kierowca, który usportowionym samochodem wjechał w rodziców z małym dzieckiem na chodniku, nie przyznał się do zarzuty spowodowania wypadku podczas przesłuchania w prokuraturze. Twierdził, że wpadł w poślizg przez nierówną nawierzchnię i próbował opanować samochód.
Prokuratura w Krakowie zarzuciła dziś Hubertowi B. popełnienie przestępstwa nieumyślnego spowodowania wypadku drogowego, w którym śmierć poniosły dwie osoby, a dziecko doznało obrażeń zagrażających życiu.
–
źródło: IMG_2232
Pobierz
Słuchajcie, mam pewien pomysł: załóżmy że każdy w miejscu zamieszkania ma jakieś miejsce gdzie może położyć swoje butelki puste. Raz na jakiś czas, o określonych porach przyjeżdża jakas firma i te butelki i inne śmieci po prostu zabiera. Dzięki temu osoba wyrzucająca śmieci, nie traci czasu na chodzenie do butelkomatow. A firma która tym się zajmuje zarabia. win - win. Co myślicie? Troche abstrakcyjne, ale może ma to sens?
#heheszki
#heheszki
źródło: 1000015359
Pobierz

Planuję zakup swojego pierwszego mieszkania. Niestety na jakikolwiek sensowny metraż w Warszawie mnie aktualnie nie stać, więc znalazłem ofertę w Piastowie, tuż obok Ursusa, do SKM Ursus Niedźwiadek jakieś 10 minut spacerem, więc w teorii dojazd do centrum jest dobry. Mam jednak wątpliwości, czy cena nie jest trochę wysoka.
Samo mieszkanie wychodzi ~11 500 zł/m², a wliczając miejsce postojowe ~12 700 zł/m². Rynek pierwotny, więc z wykończeniem uzbiera się około 750k, kwota blisko miliona wydaje się stosunkowo spora.
Plusy: przede wszystkim dojazd do centrum,, w razie problemów z pracą łatwiej będzie ją znaleźć w Warszawie niż w Łodzi.
Minusy: w okolicy jest trasa S2, jakieś 200 m w linii prostej, tory kolejowe ~500 m, a na domiar złego samoloty z Okęcia. Pociągów i aut specjalnie nie słychać, ale co do samolotów mam wątpliwości.
Pracuję zdalnie w IT wiadomo, branża jest teraz trochę niepewna ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale za wynajem w Warszawie płacę tyle samo co wyszłaby mi rata za to mieszkanie, przy 2,5x większym metrażu. A gdzieś mieszkać trzeba.
Alternatywą jest dla mnie Łódź - tam w tym budżecie kupię 70 m²+ i to w samym centrum.
Mieszka ktoś może w okolicy i wypowie się, czy jest sens się w to ładować?
#nieruchomosci #warszawa #pruszkow #piastow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Masz 2 różne rodzaje pociągów, za jakiś czas będziesz mieć metro, po remoncie średnicy będziesz mieć SKM co 15 minut, dobry wylot na S7, S2 a Okęcie i tak będą zamykać więc IMO lepiej Piastów niż jakaś dzielnica Warszawy typu Tarchomin, Białołęka.
Z Pruszkowa na wolę - daszynskiego przez A2, S8 I prymasa dojazd na 9.00 zajmuje 40 minut. Zakładam ze z piastowa bedzie troche szybciej, czasami przez ursus I piastow jade z tego powodu.
W mojej opinii jest znośnie, ale SKM mogłaby co 15 minut jeździć
Z Grodziska chyba jeżdżą pociągi RE co w pół godziny jesteś w Warszawie ale trochę z nimi to loteria chyba
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Ja rozliczałem się w Warszawie przez co miałem kartę warszawiaka i bilet na 2 strefy więc do Pruszkowa jeździłem czym chciałem :)