Wpis z mikrobloga

@LittleGreen: No bo Polak jak to Polak. Od Sasa do Lasa, ze skrajności w skrajność, zwłaszcza w dobie propagandy internetowej i AI slopów. Gdy cztery lata temu mówiłem, że należy wspierać Ukrainę z głową i wykorzystać ten moment by Ukraina pozbyła się banderowskiego oblicza, to wyzywano mnie od onuc i kazano stawić się na komisję wojskową w Muchosrańsku. Teraz gdy mówię, że fakt iż stosunki między Polską a Ukrainą winny
  • Odpowiedz
  • 1
@fantazm: Zupełnie jak z polityką. Tego samego dnia możesz zostać jednocześnie lewakiem i prawakirm, bo udało ci się sktrytykować obu starszych panów.

A o dziwo do tej pory tylko raz ktoś się przyczepił do mnie o kolor nicku. I to zwykłym "usuń konto".
  • Odpowiedz
@szurszur: Chociażby nie grzebaniem tej kwestii neo-banderowskich fascynacji pod rojeniami o braterstwie narodów i że Ukraińcy sobie zrobią z obecnych obrońców nowych ojców narodu. Chcesz zobaczyć przyszłość stosunków polsko-ukraińskich i tego legendarnego "odbudowywania Ukrainy"? Poczytaj sobie o sytuacji Control Process, która była uczestnikiem inwestycji we Lwowie. Tyle zostanie z tego wspaniałego braterstwa.
  • Odpowiedz
@LittleGreen komu zależy, żeby kobiety z dziećmi wróciły na Ukrainę po wojnie? Ruskim czy Ukrainie?

Ruskie pewnie wolałyby wyludnić teren, zająć go i wpuścić swoich. Tak jak na Krym się ruskich najechało.

To Ukrainie zależy, życiu po wojnie wrócili. Nie brak głosów, że Żeleński specjalne wywołał ten konflikt, żeby Ukraińcy w Polsce nie czuli się za dobrze. Dzięki temu będą chcieli wrócić. A i teraz będą chcieli pomóc wygrać wojnę, żeby
  • Odpowiedz
  • 2
@login0654: Na hejto po prostu moderacja działa i pilnują, żeby nie było szerzenia russkiej dezinformacji. No po decyzji Żeleńskiego w sprawie UPA przelała się tam naprawdę solidna fala krytyki.

Ale rozumiem że to może tak wyglądać kiedy się zderzy to z fascynacją matuszki ruski jaka ma miejsce na głównej wykopu.
  • Odpowiedz
ale zeby się dzieciaków czy kobiet czepiać

zgadzam się z gościem ale za te zdanie trzepnąłbym go w ten cuckoldowy łeb. Przecież to ukraińscy mężczyźni najbardziej cierpią na tej wojnie, jeśli wrócą do ojczyzny to zostaną wrzuceni do maszynki do mięsa.
  • Odpowiedz
@fantazm: bo 4 lata temu każdy jeden dzień walki dłużej dla UA był na wagę złota.
Dziś jak zaczynają wygrywać.? (szkodzić ruskim na dużą skalę). To już im ludzie w PL nie chcą współczuć. Po za tym Polak zawsze i w każdej chwili potrzebuje wroga (wymyślonego prawdziwego bez znaczenia) wtedy idzie za swoim politykiem. :)
  • Odpowiedz
Chociażby nie grzebaniem tej kwestii neo-banderowskich fascynacji pod rojeniami o braterstwie narodów i że Ukraińcy sobie zrobią z obecnych obrońców nowych ojców narodu. Chcesz zobaczyć przyszłość stosunków polsko-ukraińskich i tego legendarnego "odbudowywania Ukrainy"? Poczytaj sobie o sytuacji Control Process, która była uczestnikiem inwestycji we Lwowie. Tyle zostanie z tego wspaniałego braterstwa.

@fantazm: To chyba nie do mnie bo nie na temat. Pytałem jak chciałeś ''wykorzystać ten moment by Ukraina pozbyła
  • Odpowiedz