Aktywne Wpisy

Lewusx +77
Siemanko, przyszedł czas na kolejną małą aktualizację.
Waga w ostatnich 2 tygodniach w trendzie wzrostowym, z poziomów 118,5-120kg, obecnie pokazuje częściej 120,5-121,5kg, więc bardzo, ale to bardzo optymistycznie.
Do tej pory nie było podziału na DT/DNT, leciałem po kolei 2 dni niskie - 300B/70T/350WW, a potem dzień wysoki - 300B/70T/550WW.
Od
Waga w ostatnich 2 tygodniach w trendzie wzrostowym, z poziomów 118,5-120kg, obecnie pokazuje częściej 120,5-121,5kg, więc bardzo, ale to bardzo optymistycznie.
Do tej pory nie było podziału na DT/DNT, leciałem po kolei 2 dni niskie - 300B/70T/350WW, a potem dzień wysoki - 300B/70T/550WW.
Od
źródło: 3139247A-48C0-4EA8-97D3-D42852F577C7
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +290

Wykorzystam anonima jako przestrzeń na zebranie myśli bo w sumie wybiorę się do psychologa mając wrażenie, że mam jakiś większy problem ze sobą ale może ktoś napisze coś co pozwoli mi zmienić swoją obecną sytuację, może ktoś miał podobnie albo nadal tkwi w podobnej sytuacji.
Jak znaleźliście sposób na spędzanie wolnego czasu? Wpadłem ostatnio w jakąś pułapkę myśli, każdy dzień wygląda tak samo a po pracy (pracuje full zdalnie) nie mam motywacji i pomysłu co zrobić z wolnym czasem. W tygodniu to dzień świstaka a w weekendy to wręcz walka i szukanie pomysłu na siłę co zrobić, gdzie pojechać żeby nie siedzieć w mieszkaniu. Tylko, że to stanowi dla mnie takie wyzwanie, że każda wycieczka gdzieś dalej nastawiona na zwiedzanie, jakiś event w rodzinie to jak błogosławieństwo które zajmie mi weekend i nie będę musiał myśleć, starać się zorganizować czasu.
Ogromnie podziwiam ludzi którzy potrafią po prostu wyjść z mieszkania, zapisać się na np. tenis, taniec, pójść na siłownię, jakieś kluby muzyczne, zwykła impreza. Serio zazdroszczę. Nie do pomyślenia dla mnie żeby znaleźć energię żeby zacząć np regularne treningi i się nie zniechęcić po chwili albo pójść do klubu. Ludzie chodzą na jakieś koncerty, festiwale - jak sobie pomyślę o ilości ludzi i przepychaniu się z nimi to od razu mi się odechciewa.
To nie jest tak, że rezygnuję całkowicie z takich aktywności. Chodzę na koncerty czasami jak uda mi się znaleźć coś co rzeczywiście 'kliknie' w głowie i stwierdzę że bardzo chcę ale przebywanie w głośnych tłumach niezbyt mnie cieszy.
A to nie masz znajomych? Mam i to długoletnich. Tylko to zawsze ja muszę wyjść z inicjatywą żeby się spotkać, wyjść na głupie p--o. Widzieliśmy się ostatnio wszyscy, pojawił się pomysł wspólnego wyjazdu na wakacje. Każdy na tak, każdy chętny ale jak nie zacząłem ogarniać tematu i po prostu organizować wyjazdu to temat nie doszedłby do skutki.
Mam też różowego który nie pomaga w tym wszystkim. Jej obecność i bierność w tym aspekcie powoduje, że mam swego rodzaju wyrzuty sumienia jak nie robimy niczego 'fajnego' plus jakoś automatycznie czuję się trochę odpowiedzialny za naszą aktywizację. Czasami mam wrażenie, że ona to trochę takie duże dziecko.
Ona rzadko wychodzi z inicjatywą i tak samo rzadko robi coś sama albo z koleżankami. Dużo ich nie ma, poznała kilka dziewczyn w pracy - przeprowadziła się do mnie z innej części Polski (tam w sumie też nie miała żadnej paczki znajomych). Nie ma jakiejś zajawki, którą chciałaby kontynuować po przeprowadzce. Pracuje cały tydzień, łącznie z dojazdami jest 9-10h poza mieszkaniem. Wróci to ponarzeka na robotę, przygotuje się na kolejny dzień. Nie mam wobec niej oczekiwań że ona będzie dynamiczną animatorką i moją niańką ale czas wolny spędzamy w 99% razem i to w sposób jaki wymyślę ja.
W skrócie - mam ponad 30 lat, nie potrafię korzystać z życia, nie czuję szczęścia od długiego czasu i po prostu mnie to boli. Jestem ciągle zmęczony, w psychicznym dołku pomimo, że na głowę nie pada, mam spoko pracę i nie jestem chory. Wiem, że życie to monotonia w większości a nie historie jak z social mediów (nie śledzę tam bardzo ludzi i sam nie jestem aktywny) ale to przybiera u mnie jakieś astronomiczne rozmiary albo mój umysł płata mi figle.
#zalesie #psychologia #przemyslenia #anonimowemirkowyznania trochę też i #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: a może się nie dobraliście? Może jest po prostu domatorką i lubi spędzać czas z Tobą w domu. Dla mnie to byłby plus, bo ja z kolei nie mam takich problemów jak Ty. Lubię spędzać czas samotnie.
Ja bym długo