Wpis z mikrobloga

@elgebar: "na wypizdowie górnym." Przecież wiadomo, se na wypizdowie górnym są wyższe stawki, bo lekarz musi dojechać z metropolii ze swojej głównej przychodni w powiatowym
  • Odpowiedz
@niekceszmnie: nie ma to jak porownywac 6 lat studiow + specjalizacje 5 lat (10 lat wyjęte z spoleczmego życia) i odpowiedzalnosc za zdrowie i zycie vs bootcampy. Ja rozumiem pietnowac patologie Nfz i zachłannych "lekarzy" ale wy w tej wsciekliznie naprawde juz odlatujecie
  • Odpowiedz
Zawrotna kasa.

@Mumbaj: no i masz pensje jak na zachodzie - w Niemczech też lekarz zarabia 2x średnia krajowa

Natomiast inna sprawa jest to że to nie takie pensje zadłużają szpitale tylko kombinatorzy wystawiający lewe faktury dzięki lokalnym ukladzikom i dojący NFZ np. na 100k zł miesięcznie
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: no to skoro to tak proste o taka banalnga to czemu ty na to nie pójdziesz? Nie moge tego pojąć. Wiem z pierwszej reki ze to hardkor i 10 lat zycia poswiecone książkom. A ty nie masz na ten temat zielonego pojecia. Jesli byloby to takie proste to ty tez bts mogl zarabiac te miliony miesiecznie xD
  • Odpowiedz
no to skoro to tak proste o taka banalnga to czemu ty na to nie pójdziesz? Nie moge tego pojąć.

Bo żeby zrobić studia z jakiejś dziedziny to trzeba się ta dziedziną chociaż trochę interesowac

Wiem z pierwszej reki ze to hardkor i 10 lat zycia poswiecone książkom. A ty nie masz na ten temat zielonego pojecia. Jesli byloby to takie proste to ty tez bts mogl zarabiac te miliony miesiecznie xD

@
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: zostane tu zjedzony, uwaga wiem z autopsji jak ciezko jest bo studiuje ten kierunek. Mam znajomych na wielorakich kierunkach i nigdzie nie jest tak ciezko, moze jakies politechniki. Nie masz zielonego pojęcia o czym mowisz, te slynne bazy pytan na lek nie maja znaczenia bo i tak Większość ludzi ma przez to wysokie wyniki wiec nie dostana sie na specki tak czy siak i to jest problem. Tam promile
  • Odpowiedz
@antekstr: "moze jakies politechniki", no właśnie połowa jak nie większość wykopków krytykujących zarobki lekarzy to inżynierowie. Jesteś na pierwszym roku? Nie boisz się, że zanim dostaniesz się do zawodu zarobki zostaną wyrównane?
  • Odpowiedz
@hot_topic: no nie chcialem w sumie zabrzmieć umniejszajaco "jakies politechniki" takze sorki tym co czytają-skrot myslowy. To trudne studia. Bardziej chodzilo mi o jakies humanistyczne gdzie moi znajomi sobie wydłużają młodość by "starzy sie nie czepiali i utrzymywali" i nie musiec pracowac. Nie jestem na pierwszym, tylko dalej. Wbrew pozorom kwestia zarobkow nie koniecznie jest u mnie na pierwszym miejscu. Mam inne potrzeby w zyciu.
  • Odpowiedz
Ludziom się wydaje że to czysta, elegancka praca dla intelektualistów, a to jest z-------l, słabi wysiadają nawet jeśli się dobrze uczyli na studiach. U mnie dwoch rezydentow przepracowalo pol roku i wyniesli się, za duża presja i za ciężkie dyżury. Ale wykopek jakiś Ci napisze że śpisz sovie za grubą kasę xD

@Mumbaj: człowieku komu Ty to tłumaczysz. Tu są same ruskie trole i programiści po bootcampach, którzy chodzą piją
  • Odpowiedz
zostane tu zjedzony, uwaga wiem z autopsji jak ciezko jest bo studiuje ten kierunek. Mam znajomych na wielorakich kierunkach i nigdzie nie jest tak ciezko, moze jakies politechniki. Nie masz zielonego pojęcia o czym mowisz, te slynne bazy pytan na lek nie maja znaczenia bo i tak Większość ludzi ma przez to wysokie wyniki wiec nie dostana sie na specki tak czy siak i to jest problem. Tam promile sie licza i
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: nie, egzamin lek nie jest latwiejszy niz matura, to wlansie matura z perspektywy ze co rocznie pisze kilka "matur",- jeden przedmiot potrafi byc bardziej obszerny w danym roku. lek nie ma sensu nie dlatego ze z bazy, tylko dlatego ze w toku studiów jesteśmy non stop sprawdzani kolokwiami i egzaminami. Jelsi chodzi o egzamin to dla mnie liczy sie praktyka i masz np. Egzamin praktyczny końcowy ktory nie jest
  • Odpowiedz