Wpis z mikrobloga

✨️ Czy można nauczyć się pracoholizmu?
Czy da się nauczyć pracoholizmu? Ja mam w genach jakieś przeciwieństwo i nie umiem pracować.. Jakakolwiek praca mnie zawsze męczyła obojętnie czy fizyczna czy umysłowa i zawsze starałem się unikać, przychodzić najpóźniej, wychodzić najwcześniej a w trakcie szukałem okazji żeby siedzieć na telefonie albo robić inne poboczne rzeczy byle nie pracować. Wiadomo że pracuje od kilku lat ale mój organizm zawsze się buntuje i każdy wysiłek wywołuje niesamowite zmęczenie a jakiś większy wysiłek (czyli normalny dla innych) to czuje się jakbym był chory a co dopiero mowa o jakiś szkoleniach w wolnym czasie. Nawet w #praca gdzie udało mi się że niewiele robię (bo rzadko sprawdzają) i mogę z domu pracować to i tak nawet to minimum mnie męczy xd. Jak to możliwe?! Cokolwiek bym nie robił to nie potrafię wytrzymać nawet te kilka godzin. Gdyby się dało to byłbym na wiecznym #neet bo uwielbiam mieć 24h tylko dla siebie.

#psychologia #prokrastynacja #depresja #adhd #zdrowie #przegryw #psychiatra #nerwica

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ledwo kilka lat popracował i neet xD Jest w porządku wszystko z Tobą, ale uwierz czasem wystarczy odrobina chęci w pracy i otwierają się przed tobą różne drzwi. W pracy zakładasz maskę na 8h i tyle.
  • Odpowiedz