@Czoso: ja to wiem że ani miasto ani państwo nie ma swoich pieniędzy za które płacic za cokolwiek. Ty chyba nie bardzo. No i odnoście ceny to nie wiem ile go kosztowało ale wiem jedno. Że dużo taniej by było jak by wybudował to wolny rynek
@del855: przeciez jak weźmiesz kredyt to musisz oddać. Jak państwo weźmie haracz i przebimba na domki dla patolo czy innego plebsu to nic nie musi oddać. Widzisz ta subtelna różnice? Pomijam już fakt że kredyt jest dobrowolna umowa dwóch strona aharacz na domki dla spadkowiczów już nie
przeciez jak weźmiesz kredyt to musisz oddać. Jak państwo weźmie haracz i przebimba na domki dla patolo czy innego plebsu to nic nie musi oddać. Widzisz ta subtelna różnice? Pomijam już fakt że kredyt jest dobrowolna umowa dwóch strona aharacz na domki dla spadkowiczów już nie
ty jak zwykle 0 orientacji w terenie...
panstwo w tym roku na swoje funckjonowanie zaciaga 300 mld kredo, znacznie wiecej niz wynosza wplywy z pit...
Ale jak to? Przecież "państwo nie potrafi budować mieszkań!!!".
Kisnę z tego, bo wyszło osiedle, które bije na głowę 95% osiedli deweloperuchów xd
#nieruchomosci
źródło: obraz
Pobierzzapłaciło miasto Katowice + dopłaty państwowe z BGK + partycypacje najemców
Nie wiem ile kosztowało, ale jak ty wiesz to się podziel.
jak z wami wzrostowcami - wzieli na kredyt, a mowia ze kupili i maja i w zasadzie to prawda, no ale jak widac oni tak moga, panstwo nie moze...
@Janexpol:
miasto Katowice ma pieniądze z:
• podatki lokalne (np. od nieruchomości)
• udział w PIT i CIT
•
Ja nie wiem, ale jak ktoś wie to niech wrzuci.
ty jak zwykle 0 orientacji w terenie...
panstwo w tym roku na swoje funckjonowanie zaciaga 300 mld kredo, znacznie wiecej niz wynosza wplywy z pit...
@