Wpis z mikrobloga

✨️ Ile kosztować powinien pierścionek zaręczynowy?
Ile powinien kosztować pierścionek zaręczynowy?

Noszę się z zamiarem oświadczyn mojej różowej, wypadałoby kupić jakiś pierścionek. Dla mnie jako mężczyzny to jest absolutnie zbędny zakup - ani tego zjeść, ani gwoździa przybić. No ale taka tradycja, kamień musi być. Kiedyś rozmawiałem z moją dziewczyną o tym, naturalnie mówiła, że liczy się symbol, że bardziej jej zależy na związku niż na błyskotce... no ale chce aby jej się podobał (co nic nie ułatwiło).

Wiem, że kobiety potrafią komentować takie rzeczy:

Oooo, duży kamień

Wykosztował się

Strasznie brzydki

Ale nigdy nie usłyszałem, że skromny = dobry :)

Stąd moje pytanie: ile powinien taki pierścionek kosztować aby nie było "wstydu"?
(jestem po 30., mam pracę, mieszkanie, samochód itp. więc mam zasoby. Nie jestem zakochanym dwudziestolatkiem. Więc tym bardziej myślę, że oczekiwanie społeczne jest abym się wykosztował...)

#zwiazki #slub

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tyle ile Cię stać/uważasz... Bardziej niż cena to w swojej sytuacji pomyśl, co by się Twojej podobało - czy w ogóle nosi biżuterię? Jeśli tak to jaką? Czy w ramach noszenia biżuterii nosi pierścionki, wtedy masz łatwiej, bo widzisz jakie lubi, a jak nie nosi to szukasz takiego wzoru co nie wystaje za mocno, żeby było praktycznie przy okazji.

Jeśli lubi jakieś motywy, można wpleść

Pogadaj sobie nawet na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja w 2016 jakoś koło 3500 płaciłem, pewnie teraz z tysiaka więcej minimum z uwagi na cenę złota, diamenty też pewnie nie tanieją. Myślę, że 4500-5000 będzie ok jak zarabiasz sensownie. Jak Cię nie stać to taki za 3000 też styknie bo w sumie chodzi też trochę o gest. Nie słuchaj przegrywów, że nie trzeba nic droższego niż tombak za 3 stówy bo oni nigdy nic nie osiągną bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lepiej byś się dowiedział co Twoja potencjalna narzeczona myśli na ten temat no nie ma ogólnego stwierdzenia jaki pierścionek jest ok i jaka jego cena jest ok i czy w ogóle jego cena ma znaczenie. Jest dużo kobiet o różnych podejściach. Jesli oświadczasz się to lepiej byś poznał poglądy przyszłej żony na temat pierścionka, oświadczyn, ślubu, wesela, dzieci, podziału kosztów w życiu przed i po ślubie byś się po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: olej oczekiwania społeczne, ma się podobać różowej. Zakładam, że jest normalna, skoro chcesz brać ślub, więc nie będzie miała dla niej znaczenia cena ani wielkość.
Patrz, żeby pasował do niej, jej trybu życia (to ma być coś naturalnego na palcu, a nie coś z czym trzeba się obchodzić jak z jajkiem). Zobacz jaką biżuterię nosi (jeśli żółte złoto, to idź w żółte, jeśli srebro, to wybieraj białe, platynę itp.),
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
uczciwy-opowiadacz-31: Nigdy nie słyszałem żeby kobiety zachwalały pierścionek bo drogi albo wielki, zejdź na ziemie. Wgl pierścionek nikogo nie obchodzi, pochwali się na 5minut i za chwilę wszyscy o tym zapomną. Wbrew pozorom nikogo nie obchodzi czyjeś szczęście i dobrym zwyczajem jest pogratulować i powiedzieć komplement a potem wszyscy wracają do swojej roboty.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz