Aktywne Wpisy

arinkao +2
Zastanawiam sie nad nowym kontem bankowym w Bank Pekao (z żubrem), po kilkunastu latach opuszczam Alior za wysokie ceny prowadzenia ROR i za kartę, w sumie 22zł.
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
Nie zależy mi na żadnych bonusach na start, ujach, mujach, nie chce być tylko okradana. Chciałabym żeby mój bank nie był takim gównem jak MBank czy betonem jak PKOBP. No i oczywiście nie chcę płacić za niego nic, za kartę też nic oraz nic za
źródło: Bez nazwy
Pobierz
źródło: 1000005257
Pobierz

źródło: IMG_2198
Pobierz@Onde: Jeden przypał, a będą to wypominać nawet 4 tysiące lat później. Ciężkie jest życie pciembiorcy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@wjtk123: https://www.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/87p5iy/time_travelers_cheat_sheet/
To chyba to, ale też jeszcze widzialem cały poradnik, którego niestety znaleźć nie mogę.
Na przestrzeni wieków było wiele światłych umysłów i przy odrobinie szczęścia dałoby się przekonać przynajmniej część ważnych ludzi do konkretnych idei. Reszta zrobi się sama.
@Zgrywajac_twardziela: jesteś pewien że obrzezanie miało początek jako zabieg tak naprawdę ważny higienicznie?
Po prostu zakładam, że religię dawno temu wymyślono właśnie po to by prosty lud nakłonić do określonych zachowań których inaczej nie chcieliby przyswoić, bo ich nie rozumieli. Sam zobacz, że większość tych dziwnych zasad i rytuałów religijnych podejrzanie zbiega się z takimi kwestiami jak dieta, higiena, roznoszenie chorób itp. Dodatkowo, zależnie od szerokości geograficznej,
@wjtk123: To była sama lista czy też jakieś komentarze do tego? Brzmi ciekawe. Może uda ci się ją odnaleźć.
@Mexiii: masz rację, bo w gniazdku jest prąd przemienny ;)
Odpowiada właśnie na pytanie jak wytłumaczyć w starożytności czym jest prąd i jak zbudować prymitywne baterie.