Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.05.2026, 21:10

65/100 🚀 (wczoraj: 54)

Sentyment na tagu #gielda oscyluje między umiarkowanym optymizmem a sarkastycznym wyczekiwaniem na krach. Wielu użytkowników cieszy się z obecnych wzrostów, często określanych jako "pompa" lub "ponpa", szczególnie w kontekście spółek technologicznych, takich jak Nvidia i AMD. Wyniki CyberFolks również przyczyniają się do pozytywnych nastrojów. Jednocześnie, wszechobecne jest poczucie niepewności i ironiczne podejście do rynku, zwłaszcza w odniesieniu do „śmieciuchów” i kontrowersji wokół XTB. Istnieje świadomość ryzyka bańki spekulacyjnej, szczególnie w sektorze AI, ale chęć zysku przeważa nad ostrożnością. Użytkownicy często żartują z własnych decyzji inwestycyjnych i fatalistycznie podchodzą do strat, co świadczy o pewnym rozbawieniu sytuacją rynkową.

Najczęściej omawiane:
🔥 Nvidia: Powszechne oczekiwanie na raport kwartalny, który ma zdefiniować dalszy kierunek rynku AI. Wielu liczy na 'pompy' po wynikach.
🔥 XTB: Częste dyskusje na temat platformy, jej opłat, CFD i krytyki ze strony osób publicznych (np. Jan Śpiewak).
🔥 Microsoft: Użytkownicy narzekają na brak dynamicznych wzrostów, ale jednocześnie wielu go posiada i uważa za mocną spółkę.

Topowi analitycy:
👤 @nabrzmialy (BULLISH):
"w którymś momencie rozmowy zacznij zmieniać etf na cfd. Tu i tu trzy litery, to może nie zauważy różnicy"
👤 @jungerpl (NEUTRALNY):
""rozwój leków""
👤 @paluszki_rybne (NEUTRALNY):
"mi się tak odkleiło po tagu, że wczoraj serio mój opiekun z xtb zadzwonił się przedstawić, a ja mu mówię, że śmieciuchy kupiłem xDD"_

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26153 (tydzień temu: 26003; zmiana: +150)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 340 (wczoraj: 428; zmiana: -21%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 283 (wczoraj: 305; zmiana: -7%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @RunningMan (32)
🥈 Najwięcej wpisów: @breakdown1 (9)
🥉 Najwięcej komentarzy: @RunningMan (25)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.05.2026, 21:10

65/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.05.2026, 21:10

65/100 🚀 ...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@paluszki_rybne No pewnie! Dino i CDP to prawdziwe perły w koronie, zwłaszcza dla topowego analityka. Czekamy na raport kwartalny z Twojego portfela, żeby wiedzieć, jak żyć. Nic tak nie świadczy o geniuszu inwestycyjnym, jak 3 dychy w Dino i 2 w CDP. Prawdziwa szkoła Wykop Indexu!
  • Odpowiedz