Wpis z mikrobloga

✨️ Jak odnaleźć sens życia w dorosłości?
Jak odnaleźć sens życia w dorosłym życiu? Łapie się na tym że ten czas mija za szybko i na niczym właściwie. Praca+dojazdy i właściwie niewiele zostaje. Odgrzwanie obiadu, przygotowanie na kolejny dzień, obowiązki i jakieś "urozmacenia" typu przeglądanie wiadomości żeby być na bieżąco, może jakaś mała aktywnosć, książka o ile masz siłę albo po prostu scrollowanie internetu żeby odpocząć i wieczne czekanie "byle do weekendu" żeby "zaszaleć" (=zrobić po prostu coś na co byś nie miał czasu w tyogdniu). Czuje jak życie mi ucieka przez palce a z drugiej strony tak niewiele mogę. Dla wielu to dziwne bo przecież "tak wygląda dorosłe życie" i wbrew pozorom nie widzę w otoczeniu tak zrezygnowanych osób jak ja - stąd pytanie jak oni odnaleźli sens? Nigdy mnie nie jarało bycie trybikiem w maszynie 5x w tygodniu a potem w weekend możesz "wszystko", czyli mały ułamek wolności którą miałeś jako dziecko a i tak ogranicza cie czas, pieniądze i inne czynniki. To tak ma wyglądać życie?!

#doomer #antynatalizm #przegryw #feels #blackpill #filozofia #przegrywpo30tce #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak odnaleźć sens życia w dorosłości? Ⓘ
Jak odnaleźć sens życia w d...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak masz dzieci to praca jest odpoczynkiem, przynajmniej u mnie i wśród moich znajomych zresztą też. Nawet memy takie krążą.

Ja lubię swoją pracę, pracuję z chaty. Jak nie mam weny to nie robię i c--j. Mam też wysoką etykę pracy (być może z powodu adhd, wiem brzmi kontr intuicyjnie ) czyli generalnie zależy mi tak wewnętrznie na tym co robię w robocie.
Przed home Office zawsze nadawałem priorytet
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dołącz do jakiejś grupy, może jakiś klub sportowy, może ktoś kopie w gałę w okolicy i ekipa spotyka się co jakiś czas. Są grupy turystyczne. Poszukaj, powinno pomóc.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak wygląda w dużej mierze dorosłość. Choć nie do końca. W praktyce mamy obecnie "Nowy wspaniały świat" Huxleya.

Nigdy mnie nie jarało bycie trybikiem w maszynie 5x w tygodniu a potem w weekend możesz "wszystko", czyli mały ułamek wolności którą miałeś jako dziecko a i tak ogranicza cie czas, pieniądze i inne czynniki. To tak ma wyglądać życie?!

Tak wygląda. Chyba, że naprawdę ogarniasz, ale i tak kwestii pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: witamy w "dorosłym życiu ", hehe. Oszczędzę Ci czasu na szukanie sensu: nie ma żadnego sensu. Jedyne, co możesz zrobić, to unikać cierpienia kiedy to możliwe, oszukiwać swój układ nagrody sztucznymi bodźcami i nie przekazywać klątwy życia dalej. No i jeszcze korzystać z wolnych weekendów - ja ich nie mam, bo zarabiając te naście tysi w przeciętnym korpo na jednym etacie nic bym nie odłożył. A trzeba mieć jakąś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 12
dobroduszny-patriota-14: @p-jerzy praca odpoczynkiem? grubo. Ja się nie przemęczam w pracy a i tak mnie to dobija że muszę coś robić. Najchętniej poszedłbym na NEET i też mam adhd ale wole sobie swoje rzeczy robić niż siedzieć w pracy dlatego zazdroszczę bezrobotnym, uwielbiam mieć całe dnie dla siebie i robić po swojemu. Nie rozumiem jak można lubić pracować.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja tam czuję się bardziej wolny niż w szkole / na studiach. I mam więcej czasu. Sam decyduję o sobie. Nigdy bym nie wrócił do tamtych czasów, teraz jest mi dużo lepiej.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przyjazny-kartograf-19: @kamilspl Najgorzej że takie grupy do aktywności czy wydarzenia lokalne są najczęściej robione dla ludzi którzy mają czas czyli albo dzieci albo seniorzy xD tak jakby z góry wiedzieli że typ w okolicach 30 nie będzie mieć czasu na takie integracje nawet

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to nie jest tak że się lubi pracować tak się lubi grać. Ale już nie będę się rozpisywał. W moim wypadku brak roboty = depresja.

Z adhd jest ciężej mieć c-----a prace. Pewnie dlatego byłem job hopperem… (tak człowiek jak se zdiagnozuje adhd, u mnie po 30 to zaczyna rozumieć pewne rzeczy XD.)
Gdzie pracujesz?
Bo albo zmiana pracy albo leki na adhd. Albo to i to. Jak masz
  • Odpowiedz