✨️ Czemu moi znajomi mają lepiej niż ja?Ⓘ Dlaczego każdemu ze starych znajomych się udało tylko nie mi? Niby social media kłamią ale nie da się zaprzeczyć że to oni mają z kim jeździć na wakacje, to oni mają żony, dzieci, fajne auta, mieszkania. Nawet nie chodzi mi o jakieś wygórowane rzeczy ale fakt że ogarnęli sobie mieszkanie (nawet jak na kredyt), udało im się znaleźć partnerkę życiową i wgl mieć normalne życie. Ja to jestem jakimś ewenementem i stoje w miejscu jakbym zatrzymał się w rozwoju.
@mirko_anonim: bo patrzysz na gotowy wynik, a nie na całą drogę. u nich widzisz żonę, kredyt, wakacje i auto, a u siebie wszystkie puste lata, lęki, błędy i zaniechania
@D00M666: i dlatego coraz częściej na tag już witają się normiki - dla nas to norma, dla nich to nowość, że można wszystko dobrze zrobić, a i tak przegrać bo nie ma się wystarczająco waluty społeczno-emocjonalnej ( ͡º͜ʖ͡º)
@mirko_anonim: uczysz się biologii i chemii, teraz wszystko jest za darmo w necie. Wystarczy chcieć. Piszesz maturę i idziesz na cokolwiek medycznego. Po kilku latach zarabiasz dobry hajs i kupujesz sobie samochód, bierzesz mieszkanie w kredyt, a laskę poznajesz jeszcze w trakcie studiów (na tych kierunkach są głównie kobiety). Jak nie masz hajsu na studia to idziesz do jakiegoś McDonalda (żadna praca nie hańbi) i ewentualnie wspomagasz się kredytem studenckim
@Sir_Lucifer: studia, praca, zarobki nic nie dadzą jak nie masz psychy. Nawet na najbardziej obleganym przez baby kierunku najpierw trzeba mieć pewność siebie, wierzyć w siebie, bo inaczej i tak nic z tego nie będzie. Wygląd to wiadomo
@centerario: nie do końca. Ja nie miałem psychy, byłem introwertykiem z lękami społecznymi ale np. stwierdzałem, że zapisuję się na studia z myślą „c--j, co będzie to będzie”. Wiadomo, że wiązało się to ze stresem i w ogóle totalnym dyskomfortem psychicznym. No ale faktycznie jak już przyszło co do czego to jakoś to było.
@Sir_Lucifer: ja mam kliniczny narczym wrażliwy, dopiero po studiach zacząłem podbijać do lasek, bo wcześniej głos w głowie, że jestem nikim wygrywał. Ale i tak związek przewaliłem, moja historia jest na tagu xd
Dlaczego każdemu ze starych znajomych się udało tylko nie mi? Niby social media kłamią ale nie da się zaprzeczyć że to oni mają z kim jeździć na wakacje, to oni mają żony, dzieci, fajne auta, mieszkania. Nawet nie chodzi mi o jakieś wygórowane rzeczy ale fakt że ogarnęli sobie mieszkanie (nawet jak na kredyt), udało im się znaleźć partnerkę życiową i wgl mieć normalne życie. Ja to jestem jakimś ewenementem i stoje w miejscu jakbym zatrzymał się w rozwoju.
#instagram #przegryw #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt