@Famine: mnie najbardziej triggeruje jak sobie pomyślę, że Anglia jeszcze kazała płacić Polsce za to że polacy latali na ich sprzęcie i bili wroga, mózg rozwalony
mnie najbardziej triggeruje jak sobie pomyślę, że Anglia jeszcze kazała płacić Polsce za to że polacy latali na ich sprzęcie i bili wroga, mózg rozwalony
@idomeneo: Gdyby brali udział w formacjach brytyjskich to nie musieliby płacić. Polski rząd chciał aby to były formacje polskie, to musieli przeznaczyć jakieś środki na ich zbudowanie. Z kredytu.
@splinter96: w sumie z putinem możnaby podobnego mema zrobić w stylu: putin przyzywa ducha stalina i mówi mu że na froncie zachodnim ch*jowa sytuacja a ten mi mówi żeby wzmocnił front polakami i ukraincami i poprosił amerykanow o zwiększenie lend lease
Mój ulubiony moment w filmie to ten kiedy Julia Roberts zaproponowała mu stawkę 100 dolarów za godzinę a on wtedy jako sprytny biznesman zaproponował 3000 dolarów za 6 dni co daje 20,83 dolara za godzinę. Zaoszczędził pięciokrotnie.
Czekam na wielkie zesrańsko ludzi którym i tak nie grozi zakup tego auta przez najbliższe co najmniej 10-15 lat, jaka ta nowa seria 3 nie jest brzydka oraz, że każde nowe bmw powinno wyglądać jak e39 xD #motoryzacja #samochody #polskiedrogi #bmw
Jako osoba interesująca się historią mam ochotę napisać kilka słów na ten temat ale jednak odpuszczę sobie xD
Błagam, nie poruszaj tematu PW. Już jestem uznawany za ruską onucę na tym portalu i nie chcę swojej sytuacji pogarszać xD
@idomeneo: Gdyby brali udział w formacjach brytyjskich to nie musieliby płacić. Polski rząd chciał aby to były formacje polskie, to musieli przeznaczyć jakieś środki na ich zbudowanie. Z kredytu.
@Famine: napisz
I nie mieliśmy najmniejszych szans w wojnie obronnej w 39.
Regularnie organizuje spotkania celem spożywania dobrych rzeczy
@Melkovva_ @Xeni323 @ibleedforyou
Uwaga, niepopularna opinia.
Polska jako kraj i Polacy jako naród, oprócz kilku bardzo dobrze znanych, i ciekawych akcji, do wygrania 2 wojny światowej, włożyli bardzo niewiele.
Kluczowe do zwycięstwa były 3 kraje. USA, ZSRR I Wielka Brytania.