Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.05.2026, 21:10

68/100 🚀 (wczoraj: 75)

Najnowsze wpisy z tagu #gielda odzwierciedlają mieszane, ale ogólnie optymistyczne nastroje użytkowników. Częste użycie słowa „krach” jest w dużej mierze ironiczne, a spadki cen są często postrzegane jako okazje do zakupu („w życiu nie widziałem takiego krachu a jestem na giełdzie już tydzień”). Widoczny jest silny sentyment bullish wobec takich gigantów jak Microsoft, nazywanego „czempionem”, który „trzyma portfel na powierzchni” podczas gdy „wszystko na czerwono”. Dyskusje często dotyczą poszukiwania „śmieciuchów” z potencjałem wzrostu, a także zmienności cen popularnych spółek technologicznych (Nvidia, Micron). Chociaż pojawia się frustracja z powodu chwilowych strat, ogólny ton jest raczej spekulacyjny i oportunistyczny, z dużą dawką humoru i oczekiwaniem na „pompy” na rynkach.

Najczęściej omawiane:
🔥 Microsoft (Okniarz): Często wspominany jako 'czempion' i spółka, która rośnie, gdy inne spadają, co budzi pozytywne nastroje i zainteresowanie.
🔥 XTB (Szczur): Dyskusje dotyczą opłat, regulacji KNF oraz jego ostatnich wahań kursowych, często w kontekście lojalności inwestorów.
🔥 Dino: Duże zainteresowanie po ostatnich wynikach i historycznych wahaniach, z ironicznymi odniesieniami do 'męczenników dino' oraz doniesieniami o znacznych dziennych wzrostach.

Topowi analitycy:
👤 @justlooking5 (NEUTRALNY): "w życiu nie widziałem takiego krachu a jestem na giełdzie już tydzień"
👤 @andrzejpodloga (BULLISH): "Półprzewodniki gdy Trump poklepie Xi Jinpinga po plecach"
👤 @chamik (BEARISH): "Jednorazowe wyniki nic nie zmieniajo. To nadal sklep Społem bez ogrzewania."

Tomkowe Kreski:
Autor z urokliwym chaosem skacze po wykresach, od S&P500 po kukurydzę na dziesięciokrotnym lewarze, tłumacząc z pomocą AI mechanizm Gamma Squeeze. Choć z lekką drwiną patrzy na „pionowe rajdy” i marzenia „kebabowych inwestorów”, w jego analizie czuć autentyczną troskę o portfele amatorów wiecznej hossy. To fascynujący, choć nieco pesymistyczny przegląd rynkowych absurdów – od zapasów gazu po rekordowe zadłużenie – który przypomina, że każda bańka w końcu musi pęknąć. (14.05.2026 Omówienie rynku TG73 SP500 Gamma squeeze)

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26054 (tydzień temu: 25821; zmiana: +233)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 571 (wczoraj: 504; zmiana: +13%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 364
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (50)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (35)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.05.2026, 21:10

68/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 15.05.2026, 21:10

68/100 🚀 ...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach