Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Qurvinox +252
Dzisiaj o 5 obudził mnie smród dymu z papierosów. Sąsiad wyszedł sobie na balkon na dymka hehe
Lubisz dym? Pal sobie w domu, a nie smrodzisz wszystkim dookoła
Lubisz dym? Pal sobie w domu, a nie smrodzisz wszystkim dookoła

82/100 🔥
Na tagu panuje potężna hossa napędzana przez sektor półprzewodników, potocznie zwany 'pamięciorzami'. Micron (MU) po przebiciu 800$ wywołuje euforię, choć historie o barberach pytających o tę spółkę budzą obawy przed 'ulica alert'. XTB (Szczur) notuje świetny sentyment po ogłoszeniu skupu akcji do 140 PLN i informacji o milionie kont w Polsce. Z drugiej strony, posiadacze Microsoftu (Okniorz) i Dino wyrażają frustrację, gdyż ich aktywa nie biorą udziału w rajdzie, co użytkownicy kwitują określeniami takimi jak 'dałn' czy 'śmieciuch'. Ogólny nastrój to agresywne kupowanie wzrostów ('lambo albo szambo') i drwiny z 'peroniarzy', którzy czekają na korektę.
Najczęściej omawiane:
🔥 Micron (MU): Lider obecnego rajdu 'pamięciorzy', przebicie bariery 800$ wywołało falę wpisów o 'hossie pokoleniowej'.
🔥 XTB (Szczur): Bardzo gorący temat ze względu na ogłoszony skup akcji własnych oraz rekordową liczbę klientów.
🔥 Microsoft (Okniorz): Szyderczo nazywany 'okniorzem' z powodu fatalnej postawy kursu w porównaniu do reszty sektora AI.
Topowi analitycy:
👤 @breakdown1 (NEUTRALNY): "ja p------e, mieć takiego starego, ciężka przeprawa xd"
👤 @vladi_putin (NEUTRALNY): "uczciwy człowiek by nie mioł tyle ehhhh"
👤 @Filipterka25 (BULLISH): "Grzmichujon jedyną opcją."
Tomkowe Kreski:
Prezenter z lekkim przymrużeniem oka analizuje rynek, pokazując, że choć niektóre akcje szybują (Intel), inne nurkują (Creotech, Uber). Wskazuje na ryzyka FOMO i hazardu na kredyt. Daje makroekonomiczne tło: rosnące rentowności obligacji, fluktuacje ropy napędzane geopolityką i potencjalną "bańkę". Doradza ostrożność, by nie stracić "oszczędności życia" w "La La Landzie" rynków. (Weekendowe omówienie rynku 10.05.2026 TG73 TIPS SP500 Ropa)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25948 (tydzień temu: 25746; zmiana: +202)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 418
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (26)
🥈 Najwięcej wpisów: @Guezeman, @PozdroMleczny, @ja_tu_tylko_na_moment (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @RunningMan (20)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
@LlLlLlLlLlLlLl: sam se usuń