Aktywne Wpisy

OrzechowyDzem +241
Siemanko. #chwalesie regałem na książki lub jak kto woli biblioteczką - prawie 3m dębowego mebla na przechowywanie książek. Całość klejona, żadnych oczywiście wkrętów, gwoździ etc. Wnosiliśmy to na 1p w pięciu a i tak sufit trochę ucierpiał :D luzu do sufitu jest dosłownie kilka mm, więc najtrudniejsze we wnoszeniu było ustawienie regału poziomo w celu dosunięcia do ściany.
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
źródło: obraz
Pobierz
Paradajek +150
źródło: 1000001514
Pobierz

Mam pytanie zarówno dla niebieskich i różowych pasków odnośnie "budowania" związku z partnerem/partnerką.
Jak długo trwał wasz związek zanim zdecydowaliście się na potomstwo/ślub/ślub z powodu potomstwa?
Opcjonalnie, dla osób bez ślubu, ile czasu wam zajęło uświadomienie sobie, że to jest właśnie ta osoba, z którą chcecie spędzić resztę życia?
Osobiście uważam, że najpierw wypadałoby mieszkać ze sobą parę lat żeby na prawdę dobrze poznać drugą osobę ale znam przypadki gdzie ludzie brali ślub po roku znajomości (bez dzieci) i wydaje mi się to bardzo nierozsądne.
#pytanie #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Ogólnie uważam że para musi mieć staż związku
Dziecko rok po ślubie
30% zgodności w zupełności wystarczy do zbudowania trwałej relacji. To co obserwujemy teraz, to łapanie przypadkowych ludzi, próba klejenia tego, pomimo tego, iż od początku nie ma żadnych fundamentów, na których można by budować, jakoś to będzie, nieważne z kim byle z kimś być, a jak się zaczną pierwsze poważne pęknięcia, to szukamy dalej, bo
@mirko_anonim: Jakiś miesiąc? Jesteśmy razem 25 lat, 15 lat po ślubie, nie mamy dzieci.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Ewentualnie jak macie apatyczne życie bez wyzwań i możliwości sprawdzenia w praktyce jakie działania podejmuje druga osoba wzgledem deklaracji
Albo jak jesteś z kimś skrytym
Ile miałaś lat jak się poznaliście?
Czy rozmowa o braku dzieci wynikła losowo czy omawialiście temat na poważnie znając się już jakiś czas?
Jeśli możesz powiedzieć, to jak duże mieszkanie zakupiliście?
Pytam bo nie wiem "z czym do
Dzisiaj powiedziałbym, że długość czasu przed sformalizowaniem nie jest dobrym wyznacznikiem ani gwarantem dobrego związku. Oczywiście lepiej jest pomieszkać chwilę razem, aby się sprawdzić na takim dość powierzchownym poziomie. Ale nie przywiązywałbym do tego większej wagi. Dlatego, że ten początkowy czas bez zobowiązań, kiedy 2 osoby są dla siebie,
Ja w sumie byłam prawie w identyko sytuacji (choć partner miał wtedy 34 lata), ale przez to, że koleżanki zaszły w ciążę to zaczęły się u mnie rozkminy czy na pewno przyklejać sobie łatkę