Aktywne Wpisy

Pawel993 +103
źródło: HIWMVz4XoAA_ktf
Pobierz
M7RoyalMadrid +11
#gielda
Krótkie pytanko... ile zarabiacie na giełdzie? Bo od jakiegoś czasu non stop widzę jakieś śmieciuchy, etfy, uśrednianie i inne giełdowe wpisy. Wydaje mi się, że wszyscy dookoła to jacyś znawcy giełdy/kryptowalut tylko ja jak taki debil jestem kompletnie zielony.
Ile zarabiacie znaczy oczywiście jakiś rząd wielkości typu 1000, 10 000, 100 000 zł w ciągu ostatniego roku a nie dokładną kwotę co do grosza ;)
Krótkie pytanko... ile zarabiacie na giełdzie? Bo od jakiegoś czasu non stop widzę jakieś śmieciuchy, etfy, uśrednianie i inne giełdowe wpisy. Wydaje mi się, że wszyscy dookoła to jacyś znawcy giełdy/kryptowalut tylko ja jak taki debil jestem kompletnie zielony.
Ile zarabiacie znaczy oczywiście jakiś rząd wielkości typu 1000, 10 000, 100 000 zł w ciągu ostatniego roku a nie dokładną kwotę co do grosza ;)

Skąd taki hajp na Polske ostatnio? Że super kraj do życia itp, tygrys Europy, nie opłaca się #emigracja. Co innego jest Polska teraz vs 20 lat temu, a co innego czy to jest taki super kraj do życia TERAZ. Może dobry dla przedsiębiorców cwaniaczków, polityków czy lekarzy ale nie dla zwykłego człowieka. PKB napędzane nadgodzinami, oparte na taniej sile roboczej i kredytami konsumpcyjnymi. Przecież nie ma tygodnia żeby nie było jakiś afer a tak się śmiejemy z krajów wschodnich że tam korupcja i kolesiostwo. U nas ze wszystkim jest problem: rynek pracy, polityka, rynek matrymonialny, rynek mieszkaniowy, służba zdrowia, edukacja. W wielu rankingach jesteśmy na ostatnich miejscach w Europie. Fakt, żyje się lepiej niż 20 lat temu ale obecnie mamy nowe problemy i co z tego że na ulicach jest czysto i bezpiecznie. Przeciętny Polak pracuje poniżej średniej krajowej, wszystko musi brać na kredyt, w domu żona suszy głowę ale lepsze to niż alimenty (1/3 szansy na rozwód), jedzenie na mieście to luksus, benzyna droga a to wszystko napędzane alko przy kiepskiej pogodzie i smogu. Fajnie się mówi o Polsce z perspektywy turysty który przyjeżdża z EUR i korzysta tylko z pozytywów. Po dłuższym mieszkaniu czar pryska i zdajesz sobie sprawę że to postsowiecki kraj zepsuty przez dziki kapitalizm doinwestowany przez kasę z UE.
#gospodarka #ekonomia #polska #biznes #przegryw #antykapitalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: ar2cp8
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Pracę w korpo mieli, ogarnęli by nawet pracę za najniższą zdalną w Holandii i w Polsce to by żyli ekonomicznie dobrze.
To tak samo jak ludzie mówią, ludzie w Afryce są tacy szczęśliwi a nie mają pieniędzy
Wpieprz można dostać za nic jak jesteś emigrantem, nie można jeść na mieście bez liczenia pieniędzy, chcesz kupić sobie fajne ubrania to musisz liczyć, ja jak pracowałem na przykład w UK albo Holandii to mogłem 2-3 razy w tygodniu na mieście jeść, raz na miesiąc pójść do