Wpis z mikrobloga

#gry #steam #steamcontroller

Kupiłeś Steam Controller, plusujesz, zobaczymy ilu z nas będzie tego żałowało. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak Ci się nie udało przez błędy serwerów to nie plusuj, ale możesz za to popłakać w komentarzach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@raven4444: ja też, nawet już hajs trochę odkładam żeby z wypłaty nie kupować, natomiast przy padzie nie miałem problemów z kupowaniem na premiere, Frame pewnie będzie z 5000 kosztował więc są we mnie dwa wilki, jeden mówi "kupuj na premierę bo później rok będziesz czekał na drugi rzut", a drugi wilk mówi "poczekaj na pierwsze recenzje bo będziesz tego żałował"...
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: ciekawi mnie ile sobie zażyczą za to. Ja mam od groma kasy na stimie, bo kiedyś nałogowo grałem w dotę i to tak grubo łapałem się w jakieś uzależnienie. I tak prawie 10 lat kisiło mi się tysiące skinów, inwestycyjnie wyszły lepiej niż betonowe złoto czy akcje nvidii xD.
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: opłaciło się klikać 20 minut "Kontynuuj" xd
Żałować pewnie nie będę, bo mam Steam Decka.
Steam Machines sobie odpuszczam, bo mam lapka z podobnymi bebechami. Zainstaluje tylko Bazzite'a.
Przy Steam Frame to interesuje mnie emulacja aplikacji x86 na ARM (w sam raz pod konsolki)
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: kupiłem kilka lat temu starego, bo chciałem grać z kanapy w FPSy.. dla ludzi co lubią jak życie jest trudne to był spoko, funkcje i opcje fajne, ale konfiguracja tego to jak z Linuxem xd. Czym się ten nowy różni?
  • Odpowiedz
  • 1
@Kekoludek: Tego jeszcze nie wiem, konfiguracja pewnie będzie podobna. Wiem natomiast że zaprojektowali gyro aiming po swojemu i mam nadzieję że to będzie pierwszy pad w którym wygodnie będzie się celowało żyroskopem. I ten stary miał słabe touchpady. Ten nowe ma bardziej Steam Deckowe, a Steam Decka mam i jestem zadowolony.
  • Odpowiedz
  • 0
@poszlemnaobkolo: W pierwszym to był po prostu żyroskop, a to celowanie to było spoko, ale bez szału. W tym nowym padzie natomiast podobno poświęcili niesamowitą ilość godzin na zrobienie gyro aimingu tak wiesz, na maksa porządnie, mocno się na tym skupili. Ogólnie póki co żadne touchpady na padzie nie nadawały się nigdy do grania w FPSy, na Steam Decku przy większej wprawie dało się grać w jakieś RTSy. Liczę na
  • Odpowiedz