Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +106
Właśnie jadę busem do Truckee gdzie wejdę ponownie na szlak. Trochę odpocząłem w tym Sacramento ale miasto mi się nie podobało . Ilość bezdomnych, obłąkanych i nieporadnych ludzi jest przerażająca . Nie czułem się tam zbyt komfortowo . Większość czasu spędziłem w hotelu nic nie robiąc no i byłem pobiegać sobie też. Zmieniło to też moje nastawienie do dużych miast i w zasadzie nie chce ich już odwiedzać .Osiągnęłam cel chęci powrotu
źródło: image_picker_C80F870C-E845-4B6B-9CA3-F4F085B1386C-74432-0000063978E23B11
Pobierz
Nighthuntero +75
źródło: 1000028654
Pobierz

Kupiłeś Steam Controller, plusujesz, zobaczymy ilu z nas będzie tego żałowało. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak Ci się nie udało przez błędy serwerów to nie plusuj, ale możesz za to popłakać w komentarzach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żałować pewnie nie będę, bo mam Steam Decka.
Steam Machines sobie odpuszczam, bo mam lapka z podobnymi bebechami. Zainstaluje tylko Bazzite'a.
Przy Steam Frame to interesuje mnie emulacja aplikacji x86 na ARM (w sam raz pod konsolki)
Touchpady to według mnie steam deck ma słabe. Są po prostu za małe, niewygodne i nie nadają się do grania jak te z pierwszego. steam controllera
W steam decku
I mógłbyś wyjaśnić o o chodzi z tym, że pierwsza wersja miała po prostu żyrosokop a druga już gyro aiming?
@poszlemnaobkolo:
- nowsze i dokładniejsze czujniki ruchu IMU
-
Przeniesienie konfiguracji docenią użytkownicy steam decka i niewiele ma wspólnego z wymyślaniem celowania na nowo.
Tak samo jak grip sense. W jakichś popierdółkach może się przyda, ale w szybkich grach akcji gdzie ważne jest szybkie przełączanie touchpad/gyro nie ma raczej zastosowania. Pierwszy pomysł sprawdza się doskonale, przestajesz przesuwać kciuk - włączasz gyro, ruszasz
@poszlemnaobkolo: Nie są, reagują na siłę nacisku.
Ta technologia że puścisz kciuk i włącza się Gyro wciąż jest, grip jest dla ludzi którzy jednak wolą użyć drążka niż touchpada. Zresztą na drążku też masz czujnik który widzi czy dotykasz kciuka. Grip sens jest bardziej do resetowania pozycji celownika, nie do włączania/wyłączania gyro.
Z tym Grip sense teraz rozumiem. Ma to potencjał.
Mimo wszystko nie widzę tu jakiegoś celowania 2.0. Rdzeń jest taki sam jak w pierwszym padzie więc bez rewolucji. Czulszy sensor i w zasadzie tyle.
Jak ktoś nie ogarniał celowania na SC1 tu też tego
@poszlemnaobkolo: Z tym to się w pełni zgadzam, bardziej chodziło mi o większą dokładność. I jeszcze bliższe dorównanie myszce. Pewnie jakieś różnice są w dziesiątych częściach milisekundy czy coś.
Trzeba będzie sprawdzić ten nowy. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.