Aktywne Wpisy

cierpka-rzodkiewka +326
Vamyss +779
Bardzo mnie cieszy nagonka na lekarzy i mówię to jako część tego chorego systemu opieki zdrowotnej.
Myślicie że do Was lekarz jest opryskliwy? Wyobraźcie sobie jaki jest w stosunku do kogoś kto „przywozi mu pracę”.
W systemie PRM pracuje od 5 lat, nie zliczę ile razy zostałem nazwany: głupkiem, debilem, nieukiem. Wielokrotnie byliśmy upokarzani przez nich przy pacjencie, rodzinie pacjenta i reszcie pracowników. Pamiętam historie starych ratowników, którzy mówili że jaki kiedyś lekarze
Myślicie że do Was lekarz jest opryskliwy? Wyobraźcie sobie jaki jest w stosunku do kogoś kto „przywozi mu pracę”.
W systemie PRM pracuje od 5 lat, nie zliczę ile razy zostałem nazwany: głupkiem, debilem, nieukiem. Wielokrotnie byliśmy upokarzani przez nich przy pacjencie, rodzinie pacjenta i reszcie pracowników. Pamiętam historie starych ratowników, którzy mówili że jaki kiedyś lekarze
źródło: 000MZNMUVK645FN0-C323-F4
Pobierz

https://www.asml.com/en/news/press-releases/2026/asml-ceo-christophe-fouquet-co-signed-opinion-piece?ppc=EML-15
The companies involved in the opinion piece (co-signed by their CEOs) are:
ASML (Christophe Fouquet)
Airbus (Guillaume Faury)
Ericsson (Börje Ekholm)
Mistral AI (Arthur Mensch)
Nokia (Justin Hotard)
SAP (Christian Klein)
Siemens (Roland Busch)
This is directly from the ASML press release dated May 5, 2026. The seven European-headquartered tech companies jointly published the piece in national newspapers across eight countries, calling for stronger EU action on competitiveness, regulation, and technological sovereignty. They collectively represent €417 billion in revenue, nearly €1.1 trillion in market cap, over 957,000 high-tech jobs, €40 billion annual R&D spend, and 213,000 patents.
#gielda
Bulisz
źródło: image
Pobierz