Wpis z mikrobloga

Oddać wszystko, co wypracowywaliśmy od wieków sasom. To wspaniały kolejny krok tak samo jak złożenie lenna i oddanie naszej niepodległości zachodniemu najeźdźcy.
Po malutku nas rozbiorą, jak napisała niemka caryca, bo od razu się nie da, do boju Polsko!
  • Odpowiedz
@qoop: a przez to z-----e, populistyczne prawactwo nie mamy wyrównanego wieku emerytalnego ani nikt nie chce tykać bardziej bolesnych tematów, a bez dyskusji do jakiego wieku/stanu pacjenta jestesmy gotowi na utrzymanie go przy życiu, jaki ma być koszyk świadczeń gwarantowanych i jak rosnące potrzeby finansować
  • Odpowiedz
coraz więcej ludzi starszych. Za 20 lat NFZ będzie w dużo gorszej kondycji niż teraz

@qoop: Ale ty to mówisz z perspektywy dzisiejszej technologii itp itd. Nie możesz tego mówić z całkowitą pewnością, że "NFZ będzie w dużo gorszej kondycji". Głupi smartfon 20 lat temu całkowicie zmienił świat a jakby ktoś taki jak ty przepowiadał przyszłość 21 lat temu to też by p--------ł głupotę o wyglądzie dzisiejszego świata.
  • Odpowiedz
@qoop: Nie widzisz innych rzeczy które mogą wpłynąć na wydolność służby zdrowia, chociażby poprawiona technologia która zwiększy wydajność itp. niż tylko oszacowanie demografii? Przecież ja ci nawet dałem mega-podpowiedź tym smartfonem a nawet zresztą bezpośrednio napisałem o technologii a ty nic xD Liczy się tylko masa ludności. Koparka wykona ci pracę 100 łopat rozumiesz to czy bardziej ci to trzeba rozrysować na tablicy? Przestań tyle myśleć o cipie i związanej
  • Odpowiedz