@Your_Nightmare: jasne, sam jestem wolnościowcem(centrum) i gospodarczym liberałem a takze mam wielu znajomych prawicowców, których szanuje, nie ma nic złego w samej prawicy.
Problem jest w ludziach, którzy chca wymuszać coś na innych albo zabraniać im czegoś.
Każdy, ale to każdy ma prawo do protestowania w jakiejkolwiek sprawie. Gdy okrada mnie władza - protestuje. Gdy ktoś mnie obraża - protestuje. Katolicy mają pełne prawo do zaprotestowania przeciwko tej sztuce. Mają prawo nie zgadzać się na to że za również ICH pieniądze na ogólnodostępnym festiwalu pojawia się taka sztuka. Mają pełne prawo do wyrażenia swojego oburzenia. Natomiast decyzje
@atrapa: Jeździsz rowerem nie? A wiesz że jak jest w Polsce np. Tour de Pologne, to to uprzykrza życie tym którzy nie mają nic z tym wspólnego? Analogicznie - maraton blokujący pół miasta, czy inne tego typu wydarzenia. Też ci nie w smak? Nie sądzę. Katolicy mają takie samo prawo do korzystania z przestrzeni publicznej jak każdy inny. Skoro jedni mogą uprzykrzać nam życie, to inni też powinni mieć taką
@atrapa: Biegacze mają ścieżki w parkach niech z nich korzystają ( ͡°͜ʖ͡°) Wybiórcza tolerancja to żadna tolerancja. Mają takie samo prawo jak Ty czy Ja do korzystania z przestrzeni publicznej. Trudno.
@klocek_lego: Przekleje tu to co już wcześniej pisałem w osobnym wpisie
... 1 minuta i 40 sekund nie przekonały mnie do tego spektaklu, a raczej mocno zniechęciły, co nie zmienia faktu, że zachowanie ludzi, przeciwników jest po prostu żałosne. O tym spektaklu usłyszałem nawet, krótką wzmiankę w kościele zachęcającą do protestów (co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Kościół swoje owieczki ma za idiotki, którym trzeba dawać konkretne instrukcje za czym
Problem jest w ludziach, którzy chca wymuszać coś na innych albo zabraniać im czegoś.
@JaroslaPolskeZbaw:
Każdy, ale to każdy ma prawo do protestowania w jakiejkolwiek sprawie. Gdy okrada mnie władza - protestuje. Gdy ktoś mnie obraża - protestuje. Katolicy mają pełne prawo do zaprotestowania przeciwko tej sztuce. Mają prawo nie zgadzać się na to że za również ICH pieniądze na ogólnodostępnym festiwalu pojawia się taka sztuka. Mają pełne prawo do wyrażenia swojego oburzenia. Natomiast decyzje
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_YFOzW84ejNfIHS8IoKIbfVl3QONcqbfA.jpg
Pobierz... 1 minuta i 40 sekund nie przekonały mnie do tego spektaklu, a raczej mocno zniechęciły, co nie zmienia faktu, że zachowanie ludzi, przeciwników jest po prostu żałosne. O tym spektaklu usłyszałem nawet, krótką wzmiankę w kościele zachęcającą do protestów (co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Kościół swoje owieczki ma za idiotki, którym trzeba dawać konkretne instrukcje za czym