Wpis z mikrobloga

@JaroslaPolskeZbaw:

gdyby ktoś do mnie podszedł i to mi wmawiał (satanizm) to bym nie miał tego gdzieś (poczułbym się co najmniej dotknięty), ale jeśli nie muszę chodzić na żadne wykłady gdzieś ktoś wymienia buddyzm jako sektę to co mnie to nic nie obchodzi
  • Odpowiedz
@JaroslaPolskeZbaw:

ale gdyby ktoś Cie zaatakował na jakimś pochodzie np z okazji katolickiego święta (nie pamiętam już kiedy są, na Boże Ciało chyba coś było?) dlatego że jesteś katolikiem to bym bez zastanowienia stał w obronie katolików - wcale nie jestem za atakowaniem jakiejkolwiek religii
  • Odpowiedz
@JaroslaPolskeZbaw:

nie zlewam spraw związanych z religią, religia jest bardzo obecna w moim życiu - ale wiem jak jest oceniana przez niektórych ludzi, i wiem że cokolwiek bym zrobił nie zmienie tego i nie zmienię nastawienia kościoła do buddyzmu - więc po co w ogóle się wdawać w taki konflikt ?

Co innego gdy ktoś personalnie kogoś atakuje ze względu na religię oczywiście
  • Odpowiedz
@ihwar:

Na razie poza tym blokowaniem wejscia do teatru nic złego się nie dzieje. Katolicy mają prawo protestować to protestują, a to blokowanie rozumiem, choć to oczywiście łamanie prawa, no nic lewak reżyser ma prawo to wystawiać( no chyba,ze zostanie skazany za obrazę uczuć) a odwołanie tego kiczu w Poznaniu to efekt protestów, nikt prawa nie złamał , tak zadecydował prezydent miasta.

Najwięcej spuszczać się na tym będą lewicowe media,
  • Odpowiedz
@JaroslaPolskeZbaw: Wow prace które nie podobają się Katolikom powstają w tym kraju, ktoś mówi o przestępcach którzy istnieją w dodatku ateiści nie są wysyłani do obozów zagłady co za ucisk, po prostu drugie Shoah nie wiem czemu ONZ nie wysłał jeszcze wojska do tego piekła na ziemi.
  • Odpowiedz
@klocek_lego: Pisałem to już przy pytaniu o ONR i rzymski salut oraz swastykę, zabawa w podwójne standardy niestety tyczy się to jak widać dużej ilości osób związanych z prawicą. Jednakże prosiłbym o niegeneralizowanie całej prawicy bo są tam również ludzie niewierzący bądź nie dbający o wiarę czy wyznanie innych (patrz ja)
  • Odpowiedz