Wpis z mikrobloga

ano nic, pisałem tylko ze ci protestujacy nie przyszli tam bezmyślnie

@JaroslaPolskeZbaw: Protestujący zabierają mi możliwość w WOLNYM ŚWIECKIM PAŃSTWIE obejrzenia tego, na co mam ochotę.

Dziwnym trafem - jeżel chodzi o ich uczucia - zapominają, że wolność człowieka kończy się w punkcie, w którym zaczyna się wolność drugiego człowieka.
  • Odpowiedz
@JaroslaPolskeZbaw: Wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy go w ogóle oglądałeś i nie podałeś przykładu w którym momencie obraża on uczucia religijne. Czyżbyś należał do tych, którzy nie mają pojęcia o co chodzi, a tylko krzyczą? :)
  • Odpowiedz
Nie, opieram się na opinii hierarchów kościelnych

@JaroslaPolskeZbaw: Mam więc rozumieć, że jeżeli oni ci powiedzą, że masz czuć się obrażony czymś, czego nie widziałeś/słyszałeś, to tak się czujesz? Nie masz własnego zdania?

nie narzucam, tylko wyjaśniam dlaczego ci ludzie
  • Odpowiedz
@JaroslaPolskeZbaw:

bo jaki byłby sens protestowania przed kościołem ? zresztą ta, kościół mnie osobiście obraża uznając buddyzm za sektę i negatywnie nas oceniając (np twierdząc że mantry to przywoływanie demonów....) - nie protestuje bo co mnie to tak serio obchodzi, niech sobie myślą co chcą...
  • Odpowiedz
odwołano bo bano sie napływu ludzi, samo KK nie zakazało "spektaklu"

@JaroslaPolskeZbaw: a kto nakręca tę spiralę? KK! Na szczęście nie mają już mocy by "zakazywać". Oficjalnie.

nie protestujesz bo cie nie obraża

@JaroslaPolskeZbaw: Ale proszę, nie mów mu co go obraża, a co nie. Narzucanie woli to raczej w kościele :).
  • Odpowiedz
jakby ten spektakl go w jakikolwiek sposób obrażał to by poszedł protestować, skoro tego nie robi to ma to gdzieś, więc problemu nie ma

@JaroslaPolskeZbaw: Robisz k---ę z logiki, wracaj do szkoły.
  • Odpowiedz
@ihwar:

ty masz to gdzieś, ale katolicy nie mają gdzieś tego że ktoś obraża się ich uczucia religijne. Zrozum wreszcie, że wiara dla wielu jest bardzo ważna w życiu i ataki na Jezusa traktują bardzo osobiście.
  • Odpowiedz