@JaroslaPolskeZbaw: Wciąż nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy go w ogóle oglądałeś i nie podałeś przykładu w którym momencie obraża on uczucia religijne. Czyżbyś należał do tych, którzy nie mają pojęcia o co chodzi, a tylko krzyczą? :)
@JaroslaPolskeZbaw: Mam więc rozumieć, że jeżeli oni ci powiedzą, że masz czuć się obrażony czymś, czego nie widziałeś/słyszałeś, to tak się czujesz? Nie masz własnego zdania?
bo jaki byłby sens protestowania przed kościołem ? zresztą ta, kościół mnie osobiście obraża uznając buddyzm za sektę i negatywnie nas oceniając (np twierdząc że mantry to przywoływanie demonów....) - nie protestuje bo co mnie to tak serio obchodzi, niech sobie myślą co chcą...
ty masz to gdzieś, ale katolicy nie mają gdzieś tego że ktoś obraża się ich uczucia religijne. Zrozum wreszcie, że wiara dla wielu jest bardzo ważna w życiu i ataki na Jezusa traktują bardzo osobiście.
reżyser tego 'dzieła' wyraźnie o tym zapomniał
@JaroslaPolskeZbaw: Protestujący zabierają mi możliwość w WOLNYM ŚWIECKIM PAŃSTWIE obejrzenia tego, na co mam ochotę.
Dziwnym trafem - jeżel chodzi o ich uczucia - zapominają, że wolność człowieka kończy się w punkcie, w którym zaczyna się wolność drugiego człowieka.
kiedy i gdzie zabrali ci możliwość?
mówią tam o piciu krwi i jedzeniu ludzkiego mięsa, sorry, to obraża moje post-wegetariańskie i humanistyczne uczucia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie, opieram się na opinii hierarchów
to dlaczego nie protestujesz?
bo nie musze tam chodzić?
nie protestujesz bo cie nie obraża
@JaroslaPolskeZbaw: Mam więc rozumieć, że jeżeli oni ci powiedzą, że masz czuć się obrażony czymś, czego nie widziałeś/słyszałeś, to tak się czujesz? Nie masz własnego zdania?
bo jaki byłby sens protestowania przed kościołem ? zresztą ta, kościół mnie osobiście obraża uznając buddyzm za sektę i negatywnie nas oceniając (np twierdząc że mantry to przywoływanie demonów....) - nie protestuje bo co mnie to tak serio obchodzi, niech sobie myślą co chcą...
@JaroslaPolskeZbaw: a kto nakręca tę spiralę? KK! Na szczęście nie mają już mocy by "zakazywać". Oficjalnie.
@JaroslaPolskeZbaw: Ale proszę, nie mów mu co go obraża, a co nie. Narzucanie woli to raczej w kościele :).
Ma
@JaroslaPolskeZbaw: Robisz k---ę z logiki, wracaj do szkoły.
ty masz to gdzieś, ale katolicy nie mają gdzieś tego że ktoś obraża się ich uczucia religijne. Zrozum wreszcie, że wiara dla wielu jest bardzo ważna w życiu i ataki na Jezusa traktują bardzo osobiście.