Aktywne Wpisy

trevoz +25
Jak ja nienawidzę tego slurwiałego MacOS.
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W

gr0m1t +436
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

28/100 🚽
Nastroje na tagu #gielda są silnie niedźwiedzie. Dominują hasła o „kiblu” i „zwale”, napędzane niepokojami o sytuację geopolityczną w Cieśninie Ormuz oraz obawami o krach indeksów w USA przed wynikami za Q1. Użytkownicy masowo dzielą się historiami o dotkliwych stratach – pojawiają się relacje o wyzerowanych kontach („karmienie szczura”) oraz nocnych koszmarach związanych z giełdą. Choć część osób świętuje zyski na longach na ropie, przeważa sceptycyzm i strach przed „wyleszczaniem”. Symbolem obecnego pesymizmu stał się post o otwarciu shorta na NASDAQ o wartości 2 mln PLN, który zdobył duży rozgłos. Kryptowaluty również znajdują się w ogniu krytyki, a inwestorzy, którzy weszli na szczycie, z rezygnacją uśredniają straty.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (WTI/Oil): Gorący temat ze względu na konflikt na Bliskim Wschodzie i spekulacje o cenie baryłki dobijającej do 120 USD.
🔥 NASDAQ: Oczekiwanie na głęboką korektę i spektakularne pozycje krótkie (short) obstawiające spadki spółek technologicznych.
🔥 Bitcoin / Kryptowaluty: Frustracja „uśredniających straty” oraz teorie o byciu dopiero w połowie trwającej bessy.
Topowi analitycy:
👤 @R-87 (BEARISH): "Zamykam konto bo nie mam zamiaru więcej karmić szczura."
👤 @Nieinwestowalny (BEARISH): "Pozycja podwojona 2mln short NASDAQ, trzymanko i zobaczymy"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BEARISH): "#gielda czyli kibel. Ale taki nieduży."
TomekIndicator®:
Tomek siedzi cicho - albo mamy pompę stulecia i siedzi w norze, albo krach stulecia i siedzi na Bahamach za hajs ze 100-letnich obligacji.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25207 (tydzień temu: 25061; zmiana: +146)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 144
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin, @ocokamann (14)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (6)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ocokamann (12)
👉 Wykresy
📖 Słownik
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...