Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 13.04.2026, 09:01

28/100 🚽

Nastroje na tagu #gielda są silnie niedźwiedzie. Dominują hasła o „kiblu” i „zwale”, napędzane niepokojami o sytuację geopolityczną w Cieśninie Ormuz oraz obawami o krach indeksów w USA przed wynikami za Q1. Użytkownicy masowo dzielą się historiami o dotkliwych stratach – pojawiają się relacje o wyzerowanych kontach („karmienie szczura”) oraz nocnych koszmarach związanych z giełdą. Choć część osób świętuje zyski na longach na ropie, przeważa sceptycyzm i strach przed „wyleszczaniem”. Symbolem obecnego pesymizmu stał się post o otwarciu shorta na NASDAQ o wartości 2 mln PLN, który zdobył duży rozgłos. Kryptowaluty również znajdują się w ogniu krytyki, a inwestorzy, którzy weszli na szczycie, z rezygnacją uśredniają straty.

Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (WTI/Oil): Gorący temat ze względu na konflikt na Bliskim Wschodzie i spekulacje o cenie baryłki dobijającej do 120 USD.
🔥 NASDAQ: Oczekiwanie na głęboką korektę i spektakularne pozycje krótkie (short) obstawiające spadki spółek technologicznych.
🔥 Bitcoin / Kryptowaluty: Frustracja „uśredniających straty” oraz teorie o byciu dopiero w połowie trwającej bessy.

Topowi analitycy:
👤 @R-87 (BEARISH): "Zamykam konto bo nie mam zamiaru więcej karmić szczura."
👤 @Nieinwestowalny (BEARISH): "Pozycja podwojona 2mln short NASDAQ, trzymanko i zobaczymy"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BEARISH): "#gielda czyli kibel. Ale taki nieduży."

TomekIndicator®:
Tomek siedzi cicho - albo mamy pompę stulecia i siedzi w norze, albo krach stulecia i siedzi na Bahamach za hajs ze 100-letnich obligacji.

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25207 (tydzień temu: 25061; zmiana: +146)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 144
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin, @ocokamann (14)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (6)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ocokamann (12)

👉 Wykresy
📖 Słownik

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 13.04.2026, 09:01

28/100 🚽 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 13.04.2026, 09:01

28/100 🚽 ...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach