Aktywne Wpisy

breakdown1 +8
Od jakiegoś czasu coraz częściej myślę, że przydałby mi się coach. Taki dobry coach, który by trochę mną potrząsnął i zmobilizował do wykorzystania swojego potencjału i realizacji jakiś tam swoich marzeń. Korzystał ktoś z was może z takiej usługi?
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy

Jazon +4
#kiszak
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD

25/100 🚽
Nastroje na tagu #gielda są silnie pesymistyczne, zdominowane przez strach przed eskalacją wojny w Iranie i jej wpływem na ceny ropy. Użytkownicy masowo skarżą się na czerwone portfele, określając sytuację na rynkach mianem "kibla". Dominują wpisy o uśrednianiu strat na amerykańskich gigantach (MSFT) oraz frustracja słabością Dino Polska i całego parkietu GPW. Panuje przekonanie, że bessa "powoli się zadomawia", a jedyną formą obrony jest wisielczy humor i inwestowanie w tzw. "śmieciuchy". Wielu graczy otwarcie przyznaje się do ogromnych strat i kapitulacji przed otwarciem kolejnych sesji.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (Oil): Kluczowy temat w kontekście wojny w Iranie, blokady cieśnin i wpływu na globalną inflację oraz logistykę.
🔥 Dino Polska (DNP): Użytkownicy wyrażają frustrację brakiem wzrostów i spadkami kursu, mimo prób szukania dołka.
🔥 Microsoft (MSFT): Często wymieniany jako walor do bolesnego "uśredniania" strat w obliczu spadków na Nasdaq.
Topowi analitycy:
👤 @breakdown1 (BEARISH): "Grubas kończ Pan te spadki, bo jeszcze ta franca wykręci lepszą stopę zwrotu"
👤 @StitchandLilo (NEUTRALNY): "lepiej wrzucić te kasę w śmieciuchy. Jak dobrze pójdzie to po 3 dniach zamiast 150zł, będę miała okrągłe 100!"
👤 @Ghost2 (NEUTRALNY): "Grzecznie czekacie, tak?"
TomekIndicator®: 25/100
Tomek to rynkowy realista z nutką złośliwości, który z politowaniem patrzy na wiecznych optymistów. Widzi spadki tam, gdzie inni marzą o wzrostach: „Spada a on powtarza, że szczyt przed nami”. Szydzi z naganiaczy tracących miliony i punktuje spóźnialskich: „Było kupować 3 miesiące temu :p”. Nie wierzy w magiczne kreski i odloty, a załamanym radzi krótko: „to sprzedaj i zaakceptuj stratę”. Jego sentyment to chłodny sceptycyzm z domieszką ulgi, że „ostatnio wyrzuciłem na szczęście”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24898 (tydzień temu: 24757; zmiana: +141)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 106
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (13)
🥈 Najwięcej wpisów: @ethize, @vladi_putin (6)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (7)
👉 Wykresy
📖 Słownik
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,