Wpis z mikrobloga

@thority: U mnie źle też nie ma, ale sporo koleżków co znam potrafi nawet na stomatologa pożyczać, choć tu wchodzi też kwestia wydatkowania. Jak palisz 2 paczki fajek dziennie jak jeden mój znajomy to w powietrze bardzo szybko idzie dobre auto. Następnie mieszkanie. To samo z jedzeniem na mieście non-stop przy dzisiejszych cenach jednak warto robić to raz w tygodniu, bo nawet kaucję do butelek doliczają już, ale są tacy
  • Odpowiedz
@Sylwiusz_89: @thority mi pewnie by wystarczyło na 3-4 lata, ale ja ostatnio miałem rozkminę że to zupełnie bez znaczenia w wypadku większego kryzysu. Wystarczy że 10% klientów banku chce wypłacić swoje oszczędności - i bank zawiesza wypłaty. Transakcje bezgotówkowe? To jeszcze szybciej może zostać wyłączone. Ile macie gotówki w domu? Ja niewiele, kilka stówek.

Siostra mi z Norwegii przywiozła ulotkę (jako ciekawostke) zalecającą Norwegom, aby każde gospodarstwo domowe było w
  • Odpowiedz
@thorgoth: To i tak dobrze jesteś przygotowany na wypadek kataklizmu jakiegoś. Ja aż tak nie mam. Jednak wiesz mi, że nie miałem nigdy pustej lodówki. Po prostu jakieś mrożonki, jakieś rzeczy z długim terminem ważności, jakaś kawa/jakaś herbata, a nawet 0,5 litra w ilości z 10 sztuk gdzieś zakamuflowane mam. Z gotówką wiadomo człowiek ma problem, aby trzymać kilkanaście k PLN, ale wiesz mi, że 4-5 k PLN zawsze staram
  • Odpowiedz