Aktywne Wpisy

thorgoth +701
Turysta z Polski uderzył w twarz pracownicę Parku Narodowego Torres de Paine w Chile, gdy poprosiła, aby zgasił papierosa.
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już

serniczekwiedensky +563
Jak poznawalam chlopa myslalam sobie mlody informatyk bedzie duzo zarabial jako programista a on przyznal sie ze myslal o mnie mloda prawnicza bedzie duzo zarabiala jako adwokatka. Oboje malo zarabiamy ale jestesmy razem i wlasnie leze mu na jądrach.

Mam trądzik podobny do tego ze zdjęcia i chciałbym zapytać, co mogę z tym zrobić.
Mam go od czasów gimnazjum i nigdy całkowicie nie zniknął. Teraz mam 25 lat, więc zmagam się z tym już wiele lat. W sensie stare zmiany znikają, ale ciągle pojawiają się nowe, przez co od gimnazjum nie miałem okresu całkowicie czystej skóry.
Byłem u dermatologa, ale mam wrażenie, że nie rozumie mojego problemu. Tłumaczę, że nie chodzi mi tylko o usuwanie obecnych zmian, ale o to, żeby powstrzymać powstawanie nowych. Mimo to dostaję kremy, które u mnie nie działają na stare wypryski (XD), a nowe wypryski i tak się pojawiają. Dbam o dietę: nie jem słodyczy, nie piję alkoholu, unikam nabiału i tłustych, a mimo to trądzik nadal wraca.
Nie chodzi mi o jednorazowe usuwanie zmian kwasami czy zabiegami, bo jeśli zaraz pojawią się kolejne, to skóra znowu będzie zniszczona. To mnie już męczy i nie wiem, od czego zacząć. Może powinienem zrobić badania hormonów? Nie wiem, jaka jest przyczyna mojego trądziku i czuję się z tym bezradny. Staje na głowie i robie wszystko. Kremy, nawilżenia, oczyszczenia duperele, nawet dieta bez nabiału, słodyczy itp XD a to g##wno nadal sie pojawia. No ile można.
#tradzik #pytanie #rozowepaski #pytanie #kiciochpyta #medycyna #lekarz
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: av_acne_femme_menton_1x1
PobierzA na co dzień czego używasz poza tymi specyfikami od dermatologa? Używasz kwasów? Nawilżenie? Czym myjesz? Jak często zmieniasz poszewki? Ręczniki? Wycierasz twarz ręcznikiem papierowym?
Z tego co wiem, Izotek może pomóc w obecnej sytuacji, ale nie jest rozwiązaniem na stałe. Nie mogę go stosować przez całe życie, działa tylko na aktualne zmiany skórne. Działa teraz, ale co potem?
tak jak
1. Izotek
2. Zęby. Idziesz na przegląd do stomatologa i usuwasz stany zapalne.
Sorki, ale to jest takie gadanie na zasadzie: jestem na wiecznej diecie, nic nie jem i tyję. A w rzeczywistości wygląda to tak: nie jem czekolady, ale słodzę kawę. Nie jem nabiału, ale codziennie wlatuję 2x latte.
Bo w zasadzie to co Ty jesz, skoro praktycznie wszystkiego unikasz?