Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

28/100 🚽 (wczoraj: 30)
Nastroje na tagu są minorowe i pełne rezygnacji. Choć dzień zaczął się od euforii na CD Projekcie, popołudniowe spadki na Nasdaq i S&P500 oraz „poczwórna wiedźma” skutecznie zgasiły entuzjazm. Dominują obawy geopolityczne związane z Iranem i potencjalnym paraliżem dostaw ropy, co użytkownicy kwitują pytaniami o nadchodzącą recesję. „Męczennicy XTB” tradycyjnie narzekają na spadki po wynikach i błędy w PIT-ach. Wielu inwestorów z bólem odkrywa, że „uśrednianie dołków” z ostatniego miesiąca było w rzeczywistości kupowaniem lokalnej górki. Panuje przekonanie, że „grubas” bezlitośnie spuszcza rynek, a jedynym ratunkiem jest piątkowy a-----l.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Spadki kursu mimo oficjalnych wyników (tzw. 'sell the news') oraz coroczna afera z błędami w wystawionych przez brokera PIT-8C.
🔥 CD Projekt (CDR): Ogromna zmienność po wynikach i czacie inwestorskim; użytkownicy chwalą się realizacją zysków lub planują odkupienie po niższej cenie.
🔥 Ropa / Iran: Gorące dyskusje o eskalacji na Bliskim Wschodzie, możliwej blokadzie Cieśniny Ormuz i wizji ropy po 200 dolarów.
Topowi analitycy:
👤 @DJ007 (BULLISH): "Nie panikujcie wystrachane leszcze, wszystko jest tylko ząbkiem na wykresie prowadzącym do nieskończonego wzrostu."
👤 @vladi_putin (BEARISH): "No i widzicie kochani jak to jest. Raz pod wozem a nastepnym razem tez pod wozem"
👤 @Wincyjpracydoobra (BEARISH): "w sensie, że te dipy co kupujemy od miesiąca to była górka?"
TomekIndicator®: 8/100
Tomek to nasz ulubiony wieszcz apokalipsy, który z niemal religijną żarliwością wypatruje krachu, pisząc: „Spadnij wreszcie”. Drwi z optymistów jako „wytrenowanych na kupowanie dipa jak pies Pawłowa” i z satysfakcją ogłasza „Recesja i krach”. Choć inni paniki nie widzą, on ostrzega, że „żaba została ugotowana” i „Jak puści to lecicie w dół”. Dla niego obecny zjazd to „prawidłowy aftermarket” – Tomek po prostu kocha zapach palonych depozytów o poranku.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24610 (tydzień temu: 24426; zmiana: +184)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 299 (wczoraj: 415; zmiana: -28%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @thisguy1 (24)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @breakdown1 (16)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita,
Prychłem, good one @tom-ek12333 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora