Wpis z mikrobloga

#youtube #tips #tampermonkey
Skrypt dodający do playera Youtube dodatkowe ikonki.
-zrzut ekranu w dowolnym momencie filmu
-zrzut ekranu miniaturki filmu (jeśli załadujesz film i ma czas 00:00)
-skok przód/tył do rozdziału (jeśli są)
-skok przód/tył na zatrzymanym filmie o 1 klatkę (dobre do precyzyjnych zrzutów ekranu)

https://github.com/marek7400/Youtube-controls-chapter-fame-screenshot
makrofag74 - #youtube #tips #tampermonkey 
Skrypt dodający do playera Youtube dodatko...

źródło: youtube controls

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Dodano:
Można powiększać ekran i robić zrzuty powiększonego ekranu.

Powiększony ekran można przesuwać chwytając lewym przyciskiem myszki.

Po kliknięciu prawym przyciskiem myszki na +-można zresetować zoom.
makrofag74 - Dodano:
Można powiększać ekran i robić zrzuty powiększonego ekranu. 

Po...

źródło: youtube-controls

Pobierz
  • Odpowiedz
@makrofag74: Fajne, "ale". 1. można robić zrzuty ekranu w dowolnym momencie, klawiszem 'u', 2. też można robić zrzut miniaturki, jeśli masz wyłączony autoplay, ale będzie widać playbar na pauzie (mam do tego skrypt) lub możesz ppm/copy image adres, 3. już to jest jako podstawowa klawiszologia z YT, co jest standardem większości playerów online, oraz w FreeTube shakaplayer jest od ggl, a więc można przeskakiwać klawiszami Ctrl + -> (klawisze kursora),
  • Odpowiedz
ok, trochę sorry, bo pomyliłem Twój inny wpis, nt. FreeTube po przeglądaniu tagu #youtube #freetube, ale też wspominałeś o tych opcjach dla FreeTube. Tak, miniaturka nie jest screenshotowana w FT z pełnego ekranu, i trzeba używać domyślnych klawiszy systemowych, w windows: win + PrtScr, jako zrzut całego ekranu, i zapisuje wtedy w png, w windows, nie można wybrać rozszerzenia. Robię zrzuty miniaturek w FT właśnie tak, a
  • Odpowiedz
  • 0
@Original_000001: Ludziki z Freetube nie chcieli moich poprawek, więc zrobiłem własny MOD. Jest w nim parę fajnych przydatnych funkcji. Niestety wybór audio przestał działać po ostatnich zmianach algorytmu YT. Długo się z AI męczyłem, ale się poddałem. Jak wybór audio naprawiał to psuł coś innego i tak w kółko. Oryginał FT tego też nie ma.
Robienie zrzutów miniaturek moim skryptem Tampermonkey jest bardzo wygodne. W FT dodałem tylko zrzut z
  • Odpowiedz