Wpis z mikrobloga

@ossprime: owszem to prawda. Jednak z tym papierem śpię spokojnie. Dużo już nie ma z czego spadać, mam nadzieje.

Jednak jak inwestorzy uświadomią sobie, że Europa jest w dupie bo:
- droga energia
- brak konkurencyjności
-
t.....3 - @ossprime: owszem to prawda. Jednak z tym papierem śpię spokojnie. Dużo już...

źródło: 1000024757

Pobierz
  • Odpowiedz
@DoktorMorela: koniec świata nie nastąpi ale osłabi i tak już slaba konkurencyjnosc Europy. To nie problem z ludźmi tylko z decyzjami rządu.

Czy wiesz, że Niemcy wuburzali reaktiry atomowe kilka lat temu tylko po to, żeby przejść na zielona energię?
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones: tam była 200 tygodniowa średnia. Rynki są jak wahadło. Jak wyhyli się zbyt mocno w jedną stronę to mocniej wróci w drugą.

To co pchało wahadło na wzrosty to stymulusy, QE, napływ nowych inwestorów.

No i teraz problem bo by każdy chciał, żeby trwało
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: Ty zawsze w tlumaczeniu musisz wtrącać takie infantylne teksty. 'rynki są jak wahadło' czyli cokolwiek dzieje się negstywnego to te wahadło jeszcze dziwnym sposobem jest za mało wychylone.

Fakty są takie że ledwo skończyliśmy tydzień w którym była szansa wydymać shortujących i longujacych. Czyli odsunęliśmy się trochę, ale właściwie bez mocnych spadków.
Ropę mamy znów w 100 i raczej zacznie się szukanie wszystkiego aby to zbić i wystarczy pokazanie nawet udawanego
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: z mojej wypowiedzi wynika że zacząłem się zabezpieczać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast właśnie odwrotnie, mam ogromną obawę że te zabezpieczenie które może dać więcej zysku niż straty na akcjach.
I nie, Twoje zabezpieczenie obligacyjne aktualnie nie daje konsensusu dla akcji, a nie zaryzykuję jeszcze sprzedania akcji, bo patrz ropa(która ma większą szansę na spadek niż rośnięcie) o której pisałem wcześniej i przyklejeniu indeksow do
  • Odpowiedz
@ChineseMobilePhones: kiedy myślisz, że zdążysz przed innymi się zabezpieczyć to inni sądzą tak samo. Więc skoro wszyscy sądzą, ze zdarza to co się wydarzy?

To jest chłopska logika ale wynika z długiego procesu myślowego. Urwie, odbije, urwie. Tak zamota, że idealnie uderzy w nasza psychikę oszukując nas. Dlatego sądzę, że działanie musi być przed faktem.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: napisałem wcześniej również że ledwo skończyliśmy tydzień w którym shortujacy i longujacy zostali wyruchani - więc wpisuje się właśnie w to co piszesz.
Nie wiem czy jestem wcześniej, czy za późno, ale napisałem co jest głównym problemem na teraz - ropa i przyklejanie indeksów do niej.
Bez odklejenia nic z tego nie będzie.
  • Odpowiedz