Wpis z mikrobloga

Rewelacyjnym rozwiązaniem jest po prostu ustąpienie pierwszeństwa jadącym prosto przy skręcie w lewo. Jeśli moto zapier#ala, wyłania się slalomem zza innych pojazdów to ruszający z takiego stopa i tak spowoduje grzmot
  • Odpowiedz
  • 0
@motospamer: w zeszłym roku co był wypadek chłopecek skrecajac samochodem nawet kierunkowskazu nie wrzucił www.fakt.pl/wydarzenia/polska/szczecin/krzymow-koszmarny-wypadek-motocyklisty-stracil-reke-w-sieci-straszne-nagranie/46eyt0n
  • Odpowiedz
w zeszłym roku co był wypadek chłopecek skrecajac samochodem nawet kierunkowskazu nie wrzucił www.fakt.pl/wydarzenia/polska/szczecin/krzymow-koszmarny-wypadek-motocyklisty-stracil-reke-w-sieci-straszne-nagranie/46eyt0n

@ortalionowy: uwierz, że uwielbiam sobie przypier#olić ale w miejscach gdzie są skrzyżowania jeżdżę jak ostatnia pi#da mrucząc pod kaskiem do siebie "jajebe" kiedy widzę, że w tym samym miejscu jednak ktoś dziduje na motorze. W omawianym wypadku w tym miejscu jest 70, kolesia oszacowali z pitagorasa na 120 (nie wiem ile miał zanim zaczął zwalniać). Wina
motospamer - >w zeszłym roku co był wypadek chłopecek skrecajac samochodem nawet kier...
  • Odpowiedz
ten z mondeo to nawet sie nie zastanowil czy moze czy nie, po prostu skrecil i yolo

@xede: oczywiście, że tak i w większości przypadków wypadków kierowcy samochodów się nie zastanawiają ale moje wywody to trąbienie dotyczące tego, że motocykliści pomagają tym sytuacjom się stworzyć. Co by było gdyby na tej 70tce miał nawet nie 70 a 90. Miał ponad 120. Nawet nie dygnął na bok, nic, blacha o blachę.

Tacy
  • Odpowiedz
Co by było gdyby na tej 70tce miał nawet nie 70 a 90. Miał ponad 120. Nawet nie dygnął na bok, nic, blacha o blachę.

@motospamer: jakby miał 90 albo 70 to też by nic nie dygnął, bez przesady... koleś mu wyjechał prosto pod koła, już nie mówiąc o tym, że jadąc motocyklem też można na sekundę skierować wzrok gdzieś indziej i po sprawie
z kilku pojazdów jakie posiadam ostatnio
  • Odpowiedz
@Ligniperdus: jakby miał 90 czy 70 to przyjechałby w to miejsce później a dziadek polowałby kilka kilometrów dalej na inną ofiare. Ten fakt powinien zamknąć dyskusję.
Jeśli nie zamyka - to jazda 70kmh dała by większą szansę aby go zobaczyć oraz hamować z łagodniejszymi skutkami.
Odnośnie jazdy z 50kmh - często powtarzam aby się przejechać z taką prędkością i uświadomić sobie jakie to jest powolne turlanie, umożliwia natychmiastową reakcję oraz
  • Odpowiedz
jakby miał 90 czy 70 to przyjechałby w to miejsce później

@motospamer: a jakby miał 190, to by przejechał przed dziadkiem...

to jazda 70kmh dała by większą szansę aby go zobaczyć oraz hamować z łagodniejszymi
  • Odpowiedz
nikt tak nie jeździ poza internetowymi teoretykami jak ty

@Ligniperdus: to kwestia opisywana określeniem "selekcja naturalna", w szczegóły nie będę się wdawał.

ty, który zaraz napiszesz że zwalniasz do 50 co kilkaset metrów w lesie jak są zjazdy w leśne ścieżki, bo może akurat ten z naprzeciwka bez ostrzeżenia
  • Odpowiedz
jeśli pojazd z przeciwka nagle zwalnia

@motospamer: super, tylko tutaj pojazd z naprzeciwka nagle nie zwolnił, tylko co najwyżej zwalniał od set metrów żeby nagle skręcić xd

(a kto wie ile miał zanim hamował, np
  • Odpowiedz
który jedzie idealnie do znaków to ci pomacham :)

@Ligniperdus: odwzajemniam serdeczności, ale szkoda, że próbujesz mi wmówić, że jeżdżę przepisowo. Po prostu nie spotkasz mnie gnającego 120-160 (dla współczesnych motorków to niewielka różnica) na wylocie z lasu i przy drogach podporzadkowanych. W razie zagrożenia będę próbował reagować, conajwyżej się wyje#e a nie urwe sobie łapę. Prawko od 99, na moto dopiero od 2013, jeżdżę trochę dłużej, kiedyś na motku
  • Odpowiedz
że próbujesz mi wmówić, że jeżdżę przepisowo. Po prostu nie spotkasz mnie gnającego 120-160

@motospamer: a to sorry, tak zrozumiałem twoje próby wmówienia mi że motocykl z filmu tyle tam jedzie

na moto dopiero od 2013

czyli krócej niż ja, i generalnie się zgadzamy, tylko widzisz - ja z tego co się napatrzyłem, to czasem są takie wypadki że ile byś nie jechał to masz pecha i c--j - i
  • Odpowiedz
próby wmówienia mi że motocykl z filmu tyle tam jedzie

@Ligniperdus: pod tym filmem w komentarzach albo na wykopie szacowano 120 (droga/czas). Nic Ci nie próbuję wmawiać, jedynie wytaczam fakty, że mając 70 jesteś w stanie zareagować - weź się kiedyś przejedź i zobacz, że jesteś w stanie szybko odbić, (nie mówiąc o hamowaniu) - ten chłop leci jak kłoda bez reakcji. ZERO. Nie wiem, może oczy zmrużył, ale to za
  • Odpowiedz
ty masz zdanie że trzeba było tam jechać 70, a jechał 120-160, ja mam swoje - że nikt tam nie jedzie mniej niż 90 (a wtedy jest bum jak na filmie), a gość jechał max 120 i raczej się nie przekonamy

weź się kiedyś przejedź i zobacz

a takie teksty... naprawdę.... naprawdę?

z
  • Odpowiedz