Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +37
Ponad 10 lat w zawodzie, 5 lat studiów, branża która płaci naprawdę dobrze spokojnie top 90-95% ludzi w tym kraju. Doszedłem do sufitu, dalej to już polityka korporacyjna albo własny biznes. Robiłem wszystko jak trzeba. Odkładałem, ETF-y, nie przepalałem. Podwyżki dostawałem. A inflacja przez 5 lat i tak zjadła mi z 25% realnej wartości wypłaty.
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę

tomwick55 +6
Moim najulubieńszym zagranicznym bramkarzem jest Marc-Andre ter Stegen. A jaki jest Wasz?
#mecz #pilkanozna #sport #przemyslenia
#mecz #pilkanozna #sport #przemyslenia
źródło: 1000032287
Pobierz

@ortalionowy: uwierz, że uwielbiam sobie przypier#olić ale w miejscach gdzie są skrzyżowania jeżdżę jak ostatnia pi#da mrucząc pod kaskiem do siebie "jajebe" kiedy widzę, że w tym samym miejscu jednak ktoś dziduje na motorze. W omawianym wypadku w tym miejscu jest 70, kolesia oszacowali z pitagorasa na 120 (nie wiem ile miał zanim zaczął zwalniać). Wina
@xede: oczywiście, że tak i w większości przypadków wypadków kierowcy samochodów się nie zastanawiają ale moje wywody to trąbienie dotyczące tego, że motocykliści pomagają tym sytuacjom się stworzyć. Co by było gdyby na tej 70tce miał nawet nie 70 a 90. Miał ponad 120. Nawet nie dygnął na bok, nic, blacha o blachę.
Tacy
@motospamer: jakby miał 90 albo 70 to też by nic nie dygnął, bez przesady... koleś mu wyjechał prosto pod koła, już nie mówiąc o tym, że jadąc motocyklem też można na sekundę skierować wzrok gdzieś indziej i po sprawie
z kilku pojazdów jakie posiadam ostatnio
Jeśli nie zamyka - to jazda 70kmh dała by większą szansę aby go zobaczyć oraz hamować z łagodniejszymi skutkami.
Odnośnie jazdy z 50kmh - często powtarzam aby się przejechać z taką prędkością i uświadomić sobie jakie to jest powolne turlanie, umożliwia natychmiastową reakcję oraz
@motospamer: a jakby miał 190, to by przejechał przed dziadkiem...
@Ligniperdus: to kwestia opisywana określeniem "selekcja naturalna", w szczegóły nie będę się wdawał.
@motospamer: super, tylko tutaj pojazd z naprzeciwka nagle nie zwolnił, tylko co najwyżej zwalniał od set metrów żeby nagle skręcić xd
@Ligniperdus: przecież w tamtym zdaniu nie pisałem o sytuacji z tutaj
@Ligniperdus: i wice wersjum i elo i pozdro
@Ligniperdus: odwzajemniam serdeczności, ale szkoda, że próbujesz mi wmówić, że jeżdżę przepisowo. Po prostu nie spotkasz mnie gnającego 120-160 (dla współczesnych motorków to niewielka różnica) na wylocie z lasu i przy drogach podporzadkowanych. W razie zagrożenia będę próbował reagować, conajwyżej się wyje#e a nie urwe sobie łapę. Prawko od 99, na moto dopiero od 2013, jeżdżę trochę dłużej, kiedyś na motku
@motospamer: a to sorry, tak zrozumiałem twoje próby wmówienia mi że motocykl z filmu tyle tam jedzie
czyli krócej niż ja, i generalnie się zgadzamy, tylko widzisz - ja z tego co się napatrzyłem, to czasem są takie wypadki że ile byś nie jechał to masz pecha i c--j - i
@Ligniperdus: pod tym filmem w komentarzach albo na wykopie szacowano 120 (droga/czas). Nic Ci nie próbuję wmawiać, jedynie wytaczam fakty, że mając 70 jesteś w stanie zareagować - weź się kiedyś przejedź i zobacz, że jesteś w stanie szybko odbić, (nie mówiąc o hamowaniu) - ten chłop leci jak kłoda bez reakcji. ZERO. Nie wiem, może oczy zmrużył, ale to za
a takie teksty... naprawdę.... naprawdę?