Wpis z mikrobloga

✨️ Czy Hektor z Troi był profesjonalistą?
#nauka
#homer
#troja
#polski
Kiedyś w szkole 20 lat temu powiedziałem ze Hektor był profesjonalny. Nauczycielka mnie wysmiała przy całej klasie, mówiąc że to słowo kompletnie nie pasuje do niego. I zaczęła wymieniać cechy z klucza odpowiedzi.

Teraz popytałem chatagtp, gemini i groka i powiedzieli że to słowo mimo że odnosi się do czasów obecnych, to idealnie pasuje do cech i zachowań Hektora.

Co powiecie na to? Pasuje czy nie? Czy lepiej trzymać się klucza odpowiedzi jak dobra owieczka tresowana na wyborcę i etatowca w korpo?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Po pierwsze słowo profesjonalny może być rozumiane w bardzo różny sposób. Kiedyś profesjonalizm oznaczał dokładnie uważanie czegoś za profesję. Czyli robienie zawodowe, a kompletnie nie odzwierciedlało jakości usług. W sumie to do dzisiaj jakiś profesjonalista może prezentować dużo, dużo gorszy poziom niż jakiś amator.
Dzisiaj pojęcie profesjonalizmu coraz częściej przenosi się na poziom jakości wykonywanych rzeczy, lub jakość przygotowania.

Więc pierwszą rzeczą jaką należy zrobić, to zdefiniować co rozumiesz poprzez stwierdzenie
  • Odpowiedz