Wpis z mikrobloga

✨️ Czy różnica wieku w związku ma znaczenie?
Ostatnio zacząłem pisać z 40-letnią kobietą. Ja mam 25 lat i zastanawiam się, czy taka relacja byłaby odpowiednia. Nie chodzi o to, że młodsze, dwudziestoletnie dziewczyny mi się nie podobają, raczej mam wrażenie, że te młode nie są mną zainteresowane nawet jak staje na głowie. A ta kobieta natomiast wyraźnie daje mi sygnały zainteresowania. Chce się spotykać, flirtuje, wysyła odważniejsze zdjęcia i szczuje cycem z głebokim dekoltem itp. Jest bardzo atrakcyjna, zadbana i naprawdę dobrze się prezentuje.

Mnie jednak interesuje coś poważniejszego, relacja na stałe, a nie przelotna przygoda. Dobrze się dogadujemy, mamy podobne poczucie humoru i po prostu czuję między nami dobry vibe.
Martwi mnie jedynie różnica wieku. Myślę o przyszłości. Za 10 lat ona będzie miała 50 lat, a ja 35. Zastanawiam się, czy na dalszym etapie życia nie pojawią różnice w potrzebach, energii czy planach. Te myśli trochę mnie niepokoją.

Z drugiej strony jesteśmy dorosłymi ludźmi. To nie jest sytuacja, w której ktoś jest niepełnoletni. Oboje jesteśmy świadomi i dojrzali. Może więc sama liczba w metryce nie powinna mieć aż takiego znaczenia?

Prosze o powazne odowiedzi w komentarzach. Poznałem ją przez przypadek w aplikacji do pisania typu gg, ale nie chce zdradzac dokladnie. Dodam, że ona nie ma dzieci, ani nigdy nie była mężatką.

#s--s #zwiazki #rozowepaski #pytanie #kiciochpyta #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

📒 Notatka moderatora: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Czy różnica wieku w związku ma znaczenie? Ⓘ
Ostatnio zacząłem pisać ...

źródło: comment_161610233961C80hHZG5nmKgpweLRD9h

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim taka różnica bardziej sprawdza się w sytuacji gdzie to facet jest starszy. W większości przypadków kobiety starzeją się bardziej "agresywnie", u nas nie postępuje to tak szybko.

Mam dobrego kolegę, który około 10 lat temu związał się z babką starszą o 17 lat. Dzisiaj on ma 36, wciąż przeżywa końcówkę swojego prime'u, jest bardzo przystojny, a ona, mając 53 już wygląda przy nim słabo. Ratuje się zabiegami, non stop jakieś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ah klasyka, za słaby na młodą, płodną julkę, a stara szuka bankomatu i opieki w młodym facecie. Czyli jesteś odpadem rynku matrymonialnego, że musisz polować na starsze. Nie wierzę, że lala wyglądaj jak na tym zdjęciu, tu masz zadbaną milficę, takie mają ogromne wymagania i rzesze fanów na dymanie. Nawet na związek wątpię, że taka Ci się trafi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak się dobrze dogadujecie to idź w związek, ale planuj coś na 5 - 10 lat.
Myślę że między teraz a za 10 lat wasze podejście do życia się zmieni i związek nie będzie już przyjemny, dlatego bądź gotowy na rozstanie, nie ciągnij dłużej niż jest to zdrowe.
Ale przez te 5-10 lat obydwoje skorzystacie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
przewidująca-entuzjastka-12: Tak ma znaczenie, gdy bierzesz sobie starszą bo:
- przyznaj się po prostu jesteś desperatem i nie masz szans albo masz małe powodzenie w swoim wieku i młodsze,
- takie babki dobrze o tym wiedzą i chętnie to wykorzystują. Po prostu nie ty wybrałeś ją tylko ona ciebie dla zabawy bo dosknale wie że młodzi będą chetni albo zdesperowani a starszego pod kątem materialnym się bierze

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-poszukiwacz-82:

Dodam, że ona nie ma dzieci, ani nigdy nie była mężatką

Czyli psychiczna, bo:
1) nikt jej nie chciał bo jest
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ma znaczenie, 15 lat to jest 5000 dni doswiadczenia wiecej , innego spojrzenia, innego wyrachowania, innego focusu na inne sprawy. Jesli jestes mlodszy uciekaj bo jestes ofiiara, jestli estes starszy korzystaj bo mloda nie wie w co gra . Mam 50 na karku i cos tam widzialem na tej planecietakze jak jestes szczypior i pogrywasz do starej lochy to nie wygrasz. Moze zadupczysz jak nigdy dotad ale to nie
  • Odpowiedz