Aktywne Wpisy

źródło: temp_file2343105040881111423
Pobierz
MonazoPL +89
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 700 zł monazo
Pobierz

Co przerabiałem? Z podstaw: stringi, kontenery, struktury, klasy. Z nieco ambitniejszych rzeczy: budowanie struktur (jakieś stosy, BST, kolejki, grafy). Trochę liznąłem zadań z OI. Biblio graficzne nie ruszane (wiem, wstyd).
I tu Miraski pytanie: jak to jest być programistą? Jak się do tego zabrać? Co tu się robi? Jak tu się robi? O zarobki nie pytam (może ta bańka jeszcze mnie wytrzyma #pozdrodlakumatych). I jeśli chciałbym pójść w tę stronę - jak się za to zabrać? W jakie sektory się wkręcać?
Trudno mi powiedzieć, czy informatyka byłaby moją priorytetową dziedziną. W sumie - myślałem o inżynierii naziemnej (czuję w kościach, że mniej bym się narobił). Ale jeszcze jestem #mlodypan, może mi się odmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tl;dr
#programowanie | #pytanie | #pytaniedoeksperta | #informatyka | #it
@Timyg: Zacząć pisać programy. So fuckin simple.
A poza tym zacząć się orientować gdzie mają czas na przyuczenie.
Może to się zmienić w 2 sytuacjach:
1. Globalna katastrofa sprawi, że wszelka elektronika nie będzie już możliwa
2. Ktoś stworzy język programowania który będzie potrafił zinterpretować polecenia w języku naturalnym, tak że każdy
@blisher studia IT to strata czasu
@ozzie: Z jednej strony racja, dlatego napisałem "xD", ale z drugiej jak chcesz być programistą HTML w korpo i zarabiać 15k to musisz mieć skończone studia, bardzo wiele ofert pracy (przynajmniej w moim mieście) zaczyna się od "Wymagane wykształcenie wyższe"
Wrzucaj na github to i pochwalić się bedziesz kiedyś miał czym.
@asterix61: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_zHdFIaS7F7FoYbQh3HIgdm8sN5ODccvG.jpg
Pobierz